Değişik Salatalar
Değişik salatalar, neredeyse her türlü sebze, meyve, baklagil gibi ürünler kullanılarak birçok şekilde değişik salata yapmak mümkündür. Salatalar gün masalarının, davet sofralarının, arkadaş toplantılarının vazgeçilmez garnitürlerindendir. Yapılan hamur işleri, kekler, pastalar ve kurabiyeler mutlaka değişik birkaç çeşit salata ile buluşturularak gün ve yemek masalarını süsler.
Bugün misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz değişik salata tariflerini sizlerle buluşturduk. Dilediğiniz tarifi hazırlayarak misafirlerinize ve sevdiklerinize gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz.
Bulgur Köfteli Yoğurtlu Semizotu Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Köftesi için- 4 su bardağından 2 parmak eksik bulgur
- 1 tane yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- 1 kahve kaşığı domates salçası
- Karabiber, tuz ve nane
Diğer Malzemeleri- 1 su bardağı yoğurt
- 1 bağ semizotu
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yeteri kadar sıvıyağ
- Tuz ve su
Bulgur Köfteli Yoğurtlu Semizotu Salatası Nasıl Yapılır?
Salataya ilk olarak bulgur köftesini hazırlayarak başlayın. Bulguru derin bir kabın içine alarak, üzerini geçmeyecek şekilde kaynar s ilave edin. Kabın ağzını kapatarak 5 dakika kadar dinlendirin. Bekleme süresinde bulgur şişecektir. Şişen bulguru karıştırdıktan sonra içine yumurta, un, domates salçası, tuz, nane ve karabiber ekleyerek 10 dakika yoğurun.
Yoğrulan bulgur köftesinden elinizi ıslatarak misket büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayın. Tüm köfte malzemesi bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Geniş bir tencereye su doldurarak kaynamaya bırakın. Kaynayan suya bir miktar tuz ve 3-4 damla limon suyu ilave edin. Su kaynadıktan sonra hazırladığınız köfteleri suya atarak 15 dakika kadar haşlayın. Haşlanan köfteleri bir süzgeç yardımı ile başka bir kabın içine alın.
Yoğurdun içine sarımsakları rendeleyin. Üzerine bir miktar tuz ekleyerek karıştırın. Semizotunu çeşmeden akan su ile birkaç el yıkayın. Suyunu süzdükten sonra doğrayın. Sarımsaklı yoğurt ile semizotunu karıştırarak servis tabağına alın.
Salatanın sosu için uygun bir tavaya sıvıyağı ekleyip ısıtın. Isınan yağa salçayı ekleyip iki dakika kadar daha kavurun. Sosun kıvamını açmak için yarım çay bardağı kadar su ilave edin. Üzerine haşladığınız köfteleri de ekleyip bir iki dakika kadar daha soteleyerek ocaktan alın. Köfteler soğuduktan sonra servis tabağındaki semiz otlu yoğurdun üzerine dökün. Bulgur köfteli yoğurtlu semizotu salatası servis için hazır.
Afiyet olsun.
Sultan Salatası İçin Gerekli Malzemeleri- 4 adet havuç
- 4 adet orta boy patates
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 bağ ince kıyılmış maydanoz
- 4 tane yumurta
- Tuz
Sultan Salatası Nasıl Yapılır?
Sultan salatası için havuç ve patatesi bol su ile yıkayıp, bezelye büyüklüğünde doğrayın. Uygun bir tencereye su doldurarak kaynamaya bırakın. Kaynayan suya, doğranmış havuç, patates ve bezelyeyi atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Farklı bir kabın içinde yumurtaları yaklaşık 15 dakika kayısı kıvamında haşlayın. Haşlanan sebzeleri süzgeç yardımı ile kaynayan sudan alıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra çukur bir kabın içine alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edip homojen bir şekilde karıştırın.
Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyun. Karıştırma kabındaki salatanın yarısını streç film döşediğiniz kek kalıbına dökün. Her bir yumurtayı dik olacak şekilde aralıklı olarak kalıba yerleştirin. Arta kalan salatayı yumurtaların üzerine yayın. Bu şekilde hazırladığınız sultan salatayı bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün kalıbı ters çevirerek çıkarın. Üzerini tercihe göre farklı sebzeler ile süsleyerek sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 05:14:39
Değişik Salatalar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|