Coleslaw Salata
Coleslaw Salatası, Genellikler et yemeklerinin yanında servis edilen mayonezli bir çeşit lahana salatasıdır. Amerika da sandviçlerin arasına da konmaktadır. Coleslaw salatada olmazsa olmaz beyaz lahanadır. Beyaz lahana dışında tüm malzemelerde küçük değişiklikler yapılabilir. Havuç haricinde elma, turp gibi eklemeler de yapılabilir.
iv>
Coleslaw Salatası Malzemeleri- Küçük boy beyaz lahana (Sekiz su bardağı dolusu ince doğranmış lahana)
- 1 adet rendelenmiş kereviz
- 1 adet rendelenmiş havuç
- Yarım su bardağından daha az ince doğranmış soğan
- 1 diş sarımsak
- İsteğe göre kuru üzüm
Coleslaw Salatası Sosu İçin Malzemeleri- Yarım su bardağı mayonez
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı toz veya pudra şekeri
- 1 çay kaşığı hardal
- İki buçuk yemek kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Çeyrek su bardağı süt
- Çeyrek su bardağı ayran
Coleslaw Salatası Nasıl Yapılır?
İnce kıyılmış lahanalar geniş bir kabın içine alınarak tuz atılıp ovalanır. Lahanalar tuzunun gitmesi için sudan geçirilir. Havuçlar tıraşlanarak rendelenir. Piyazlık doğranan soğanlar da malzemenin içine eklenir. Bir kabın içine yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsak, sirke, limon suyu ve tuz koyularak pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpılır. Hazırlanan sosun içine lahana, havuç ve ince kıyılmış soğanlar eklenerek sosun malzemeye iyice yedirilmesi sağlanır.
Coleslaw Salatası Püf Noktaları- Sebzeler çok ince doğranmalı ve salata en az bir gün buzdolabında bekletilmelidir.
- Beyaz lahana olduğunca ince parçalar halinde doğranmalıdır.
- Kuru soğan rendenin ince kısmıyla rendelenmelidir.
- Soğan tadından hoşlanılmıyor ise soğan tozu kullanmak da mümkündür.
- Salata soğuk olarak servis edilmelidir.
20.01.2024 01:55:11
Coleslaw Salata ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|