Bulgur salatası, bulgur oldukça önemli bir besin maddesi olduğundan dolayı sık sık tüketmekte fayda var. Bu yüzden sadece pilav olarak değil de çeşitli salatalar şeklinde içine besin değeri yüksek gıdalarda eklenerek hem doyurucu hem de oldukça lezzetli besinler oluşturulabilir. Bulgur tam bir protein kaynağıdır. Bulgurda kolesterol oranı sıfırdır.
Bulgur besinlerin emilimini hızlandırır, kabızlığı engeller be en önemlisi bağırsak kanserini önler. Bulgurun faydaları saymakla bitmez. Özellikle hamilelikte müthiş bir ilaç etkisi vardır bulgurun. Ayrıca bulgur salatası genellikle diyet yapan kişiler tarafından doyurucu olmasından dolayı ve daha az kaloriye sahip olmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir. Akşam yemeklerinde hafif ve doyurucu tatlar denemek isteyenler için bulgur salatası bulunmaz bir nimettir. Bulgur salatası çok pratik ve lezzetli bir tariftir. Kısıra alternatif bir lezzet olan bulgur salatasını sofralarınıza farklı bir lezzet olarak ekleyebilirsiniz. Şimdi bu lezzetli salatanın yapılışını ve malzemelerini sıralayalım.
Bulgur salatası için gerekli malzemeler
İki su bardağı ince bulgur
İki orta boy soğan
Beş altı dal taze soğan
İki tane domates
İki ya da tane üç sivri biber
Bir tane kırmızı soğan
On tane kornişon turşu
Bir demet maydanoz
Bir çorba kaşığı limon suyu
İki çorba kaşığı sıvı yağ
Dört ya da beş marul yaprağı
Tuz ve pul biber
Bulgur salatası nasıl yapılır?
Öncelikle bulgurlar yıkanır ve kaynar su içinde haşlanır.
Haşlanan bulgurun suyu süzülür. Soğanlar bir tencere içerisinde sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra soğuması için ocaktan alınır. Maydanozlar temizlenerek ince ince doğranır. Taze soğan turşu ve sivri biberler ince bir şekilde doğranır. Domatesler ve kırmızı soğanlar da ince ince halka şeklinde doğranır. Hazırlanan bütün malzemeler bir karıştırma kabına alınır bulgurlar ve hazırlanan sebzeler karıştırılır. Üzerine tuz, pul biber, limon suyu ve zeytinyağı eklenir ve hafifçe karıştırılır. Marullar yıkanır daha sonra servis tabağının alt kısmına serilir. Bulgur salatası yaprakların üzerine serilerek yayılır. Hazırlanan salataya limon yerine nar ekşisi veya sirke de konulabilir. Sumak, kimyon gibi farklı baharatlarla da denenebilir.
20.01.2024 07:06:44
Bulgur Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Bulgur salatasını ben de yapmak istiyorum ama bulguru tam olarak haşlayarak pişirdikten sonra mı bu salatayı yapıyoruz yoksa normal pilav gibi pişirdikten sonra mı bu salatayı yapıyoruz? Yardımcı olur musunuz? Tesmi . 31.08.2018
Erbay : Merhaba bulguru normal kısırlık ıslatır gibi de sıcak su ile ıslatap yarım saat kadar beklete de bilirsin yada normal pilav yapar gibi ocakta pişirebilirsin. Tercih senin daha sonra salatasını ekliyorsun. Ben pilav gibi pişiriyorum bulgur çiğ kalmıyor daha iyi oluyor. Birde nar ekşisi deneyin üzerine tavsiyem. 20.09.2018 13:15:38
Eriker : Merhabalar, bulgur salatası için bulguru haşlamayız ile bulgur pilavı pişirip salatanın içine koyup karıştırmak aynı şeydir. Bir farkı yoktur. Afiyetle yiyebilirsiniz. 05.09.2018 23:14:34
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024