Derin bir tencereye su koyuyoruz. 2 su bardağı kadar bezelyeyi güzelce yıkayıp su dolu olan tencereye bezelyeleri ekleyip haşlıyoruz. Haşlama süremizin 10 dakika olması yeterlidir. Bezelyeyi haşladıktan sonra suyunu süzüp soğuması için bekliyoruz. 2 adet patatesi su dolu bir tencereye koyup onları da haşlıyoruz. Bezelye soğurken ve patatesler haşlanırken 1 adet havucu yıkayıp rendeliyoruz. Ardından haşlanmış patatesi soyup küçük küçük dilimliyoruz.
Ardından salamları ve sosisleri de küçük küçük dilimleyip bütün malzemeleri karıştırıyoruz. 2 diş sarımsağı dövüp ayrı bir kapa koyuyoruz. Bu kap içerisine 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı sirke, 1 çorba kaşığı hardal, 1 adet limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip harmanlıyoruz ve hazırladığımız karışımın üzerine döküyoruz. Hazırlamış olduğumuz leziz
bezelye salatasını afiyetle yiyoruz.