İlk olarak salataya erişteleri haşlamak ile işe başlayalım. Sıcak suyu derin bir tencerenin içine koyup ateşine üzerine kaynamaya bırakıyoruz. Sıcak su 2-3 dakika sonra hemen kaynamaya başlar eriştelerin yapışmaması için kaynayan suyun içine sıvıyağ, tuzu ve hemen ardında erişteyi koyup bir iki defa karıştırdıktan sonra orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika sonra erişteler pişmiş olur. Erişteleri süzüp birbirine yapışmaması için soğuk su ile bir iki kere yıkayın. Daha sonra kornişon turşuyu ve közlenmiş kırmızı biberi küçük küçük doğrayıp bir kâsenin içine koyun.
Hemen ardından sarımsağı soyup bir güzel ezin ve daha sonra derin bir kabın içine süzme yoğurdu koyun. Süzme yoğurdun içine sarımsak ve mayonezi koyup karıştırın. Sarımsaklı yoğurt karışımın içine sırasıyla mısır, turşu, garnitürü, kırmızı biberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Erişte salatası hazır istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.