{ "title": "Yumurta Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/yumurta-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 03:53:12", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "Yumurta salatası, yumurta, içerisinde barındırdığı A, B, E ve D vitaminlerinin yanı sıra, bol miktarda protein, demir, kalsiyum ve mineral içerdiğinden anne sütünden sonra, insan vücudunun tüm besin ihtiyaçlarını karşılayan tek besindir. Vitamin, mineral ve protein deposu olan bu besinin birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle, kansızlık yani anemi hastalığını ortadan kaldırır. Bunun yanı sıra, tam bir kalp dostu olan yumurta kalp hastalıklarından korunmaya yardımcı olur. Kasları güçlendiren yumurta, sağlam kas ve iskelet yapısına sahip olmamızı sağlar. Göz sağlığının korunmasında yardımcı olur. Beyin zarlarını korur ve beyin fonksiyonlarını geliştirir. Gün içerisinde kaybedilen enerjinin bir kısmını geri verir. Özellikle yaşlılarda kemik erimesini engeller. Hamile bayanlarda bebeğin gelişimine destek verir. Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır. Yüksek tansiyon hastalarında tansiyonu dengeler. Felç ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Kadınlarda meme kanserine yakalanma riskine de engel olur. Tam bir şifa kaynağı olan bu müthiş besin, yemeklerde kullanılarak tüketildiği gibi, özellikle kahvaltılarda ve salatalarda haşlanarak da tüketilir. Birçok salata çeşidi yapılan yumurtanın, salata çeşitlerinden bir tanesini sizlerle paylaşalım istedik. Öncelikle yumurta salatası için gerekli olan malzemelerimizi sayıp, sonrasında yapım işlemine geçelim.

Yumurta salatası malzemeleri
Yumurta salatası nasıl yapılır?

Yumurta salatası malzemelerimizi hazırladık ve salatamızı yapım aşamasına geçtik. Öncelikle salatamızın ana malzemesi olan üç adet yumurtayı, içerisinde haşlamak için hazır bulundurduğumuz orta boy tencerenin içerisine koyuyoruz ve suyu ekliyoruz. Kısık ateşte koyu kıvama gelinceye kadar yumurtaları haşlıyoruz. Yumurtalar haşlanırken biz diğer taraftan, salata malzemelerimizden olan iki sap yeşil soğan, iki tutam maydanoz, iki tutam dereotu ve iki tutam naneyi temiz olacak şekilde iyice yıkıyoruz ve suyunu iyice süzüyoruz. Yıkadığımız, soğan, maydanoz, dereotu ve naneyi ince ince doğruyoruz ve bir kenara alıyoruz. Haşlanıp koyu kıvama gelmiş yumurtaları ocaktan alıyoruz. Suyun içerisinden çıkarıp soğumaya alıyoruz. Soğuduktan sonra, haşlanan yumurtaların kabuklarını soyuyoruz.

Kabuklarını soyduğumuz yumurtaları isteğe göre doğruyoruz ve içerisinde salatamızın karışımını yapacağımız derin kabın içerisine koyuyoruz. Üzerine ince ince doğramış olduğumuz yeşillikleri ekliyoruz. Salatamız için ayırdığımız yarım limonun suyunu sıkarak malzemelerin üzerine döküyoruz. Karabiber ve tuzu da ilave ettikten sonra iyice karıştırıyoruz. Yumurta salatamızı ayırmış olduğumuz servis tabağına aktarıyoruz ve üzerine son olarak bir tatlı kaşığı kırmızı pul biberi serpiştiriyoruz. Lezzetli salatamız artık servise hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }