{ "title": "Yoğurtlu Salatalar", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/yogurtlu-salatalar.jpg", "date": "21.01.2024 14:52:52", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Yoğurtlu salatalar gibi tariflerde asıl kullanılan malzeme yoğurt olduğu için bu tür salatalar hem damak zevkine hitap etmekte hem de sağlıklı bir yiyecek olma özelliği taşımaktadır.

Yoğurtlu ve tavuklu arpa şehriyesi gerekli malzemeler
Salata nasıl yapılır?

Derin bir tencere içine sıcak su koyun. Üstüne az miktar tuz ve sıvı yağı ekleyin. Arpa şehriyeleri ekleyin, arpalar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Arada bir karıştırın ki birbirine yapışmasın. Daha sonra küçük bir tencere içine tavuk etini ekleyin. Üzerini kaplayacak kadar su ekleyip pişirin. Sonra pişen tavuk etinin suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Daha sonra eliniz ile ufak ufak eti parçalara ayırın. Diğer yandan 2 tutam kadar maydanoz ve 2 tutam dereotu ve 1 sap taze soğanı ince şekilde doğrayın. Sonra 1 adet havucu rendenin ince tarafını kullanarak rendeleyin. 1 adet kırmızı biber ve 4 adet kornişon turşuyu minik küpler halinde kesin. Daha sonra haşlanmış olan arpa şehriyelerin suyunu süzünüz. Soğuk sudan geçirerek toparlanmasını sağlayın.

Yoğurtlu biber kızartma salatası gerekli malzemeler
Salata nasıl yapılır?

Biberleri yıkayıp kurulayın. Biberlerin saplarını keserek biberlerin çekirdeklerini temizleyin. Biberleri fazla ince olmayacak şekilde halkalar halinde doğrayın. Derince bir tencerenin içine doğranmış biberleri koyun. Biberlerin üzerine zeytinyağı ve biraz miktar tuz ekleyerek 1-2 defa karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak fazla olmayan orta şiddetteki ateş üzerinde ara sıra karıştırarak, biberler yumuşayana dek pişirin. Pişmesi tamamlanan biberleri ocaktan alıp bir kenarda ılımaya bırakın. Daha sonra ılıyan biberleri bir kaba alın, biberlerin üzerine yoğurdu ve biraz tuz koyup, iyice karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu biber salatasını servis tabağına koyun. Biber ve yoğurdun üzerine pul biber serpiştirip, servis edebilirsiniz.

Portakal kesesi ile yapılan yoğurtlu kereviz salatası gerekli malzemeler
Salata nasıl yapılır?

Kerevizlerin kabuklarını güzelce soyun. Kerevizlerin kararmaması için limonlu su içinde bekletebilirsiniz ya da üzerlerine limon sürebilirsin. Sonra derince bir kaba kerevizleri rendeleyerek ekleyin. Kereviz rendesinin üzerine yoğurt, mayonez, tuz ve rendelenmiş sarımsak ekleyin. İyice karıştırın. Bir yandan portakalları yıkayıp kurulayın. Portakalları ortadan enlemesine ikiye kesin. Bir kaşık yardımı ile portakalların iç kısımlarını çıkartın. Portakal kaselerini servis tabağına dizin. İçlerini yoğurtlu kereviz salatası ile doldurun. Hazırlamış olduğunuz portakal kasesinde kereviz salatasını servis edebilirsiniz.

Yoğurtlu karnabahar salatası kullanılacak malzemeler
Salata nasıl yapılır?

Karnabaharları parçalara ayırın. Daha sonra da derince bir tencereye karnabaharları koyunuz. Karnabaharların üzerine sıcak su dökerek karnabaharlar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan karnabaharların suyunu süzerek bir kenarda soğumaya bırakın. Bir yandan yoğurdun içerisine tuz ekleyip, iyice çırpınız. Karnabaharları servis tabağına alın. Üzerine çırptığınız yoğurdu dökün. Daha sonra büyük olmayan bir tavaya sıvı yağı koyunuz. Üzerine pul biber ekleyin ve yağı kızdırın. Yoğurtlu karnabahar salatasının üzerine pul biberli karışımdan dökünüz. Hazırladığınız yoğurtlu karnabahar salatası servis için hazırdır.
" } ] }