{ "title": "Yoğurtlu Kereviz Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/yogurtlu-kereviz-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 23:25:03", "author": "perihan çolak", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Kereviz salatası, içerdiği A, B ve C vitaminlerinin yanı sıra fosfor, çinko, bakır, mangan ve selenyum mineralleri ile oldukça besleyici ve şifa kaynağı olan kerevizin, aynı zamanda birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle vücuda kuvvet verir. Bunun yanı sıra, kandaki stres hormonlarını azaltarak sinir yorgunluğunu giderir. İştah açar. Ağız kokusunu giderir. Kanı temizler. Öksürüğü keser. Karaciğer şişkinliğini ve sarılığı giderir. Gaz söktürücü özelliği vardır. Yüksek tansiyon, şeker ve prostat hastalarına iyi gelir. Hipertansiyon ve kolesterolü düşürür. Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Vücut ağrılarını giderir. Mideyi kuvvetlendirir. Unutkanlığa karşı faydalıdır. Romatizma ve gut hastalıklarına iyi gelir. Anne sütünü arttırır. Cilde tazelik ve canlılık veren kereviz aynı zamanda sivilceleri de azaltır. Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz kerevizin sapı, yaprağı ve kökü yemeklerde kullanıldığı gibi salatası yapılarak da tüketilmektedir. Vitamin bakımızdan zengin ve şifa kaynağı olan bu bitkiden yapılan salata tariflerinden bir tanesi olan yoğurtlu kereviz salatasının tarifini sizlerle paylaşalım. Öncelikle salatamız için gerekli olan malzemeleri sayarak, sonrasında, yapım işlemini anlatarak salatamızı yapalım.

Yoğurtlu Kereviz salatası malzemeleri
Yoğurtlu Kereviz salatası nasıl yapılır?

Yoğurtlu Kereviz salasının malzemeleriimizi hazırladık ve salatamızın yapım aşamasına geçtik. Öncelikle salatamızın ana malzemesi olan bir adet orta boy kerevizi, temiz oluncaya kadar iyice yıkıyoruz. Kereviz rendeledikten sonra hemen karardığı için, öncelikle salatamız için gerekli olan sosu hazırlayalım. Sos hazır olduktan sonra kerevizi rendeleyip hemen sos ile karıştırırsak, kerevizin kararmasını önlemiş oluruz. Şimdi, sos için kullanacağımız malzemelerden olan üç kaşık süzme yoğurdu, salatamızın sosunu içerisinde yapmak için ayarlamış olduğumuz orta boy kesenin içerisine koyuyoruz. Üzerine bir yemek kaşığı mayonezi ve bir çay kaşığı tuzu da ekliyoruz. Hazır bulunan iki diş sarımsağı soyup iyice dövüyoruz. Dövülmüş iki diş sarımsağı da yoğurt ve mayonezin üzerine aktarıyoruz ve sos malzemelerini iyice karıştırıyoruz. Yoğurtlu kereviz salatası için gerekli olan sosumuz hazır. Salatamız için yıkadığımız kerevizi, alıp dış kabuğunu bıçak yardımı ile iyice soyuyoruz. Sert kısımları var ise onları keserek temizliyoruz. Kabuklarını soyup temizlediğimiz kerevizi, rendelemek için bulundurduğumuz rende de rendeliyoruz.

Rendelediğimiz kerevizi, yoğurtlu kereviz salatamızın malzemelerini karıştırmak için hazır bulundurduğumuz orta boy derin kabımızın içerisine koyuyoruz ve hiç beklemeden salatamız için önceden hazırlamış olduğumuz sosu üzerine aktarıyoruz. Malzemelerimizi iyice karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra son olarak yarım çay bardağı dövülmüş cevizi de malzemelerimize ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Karıştırma işlemi bittikten sonra yoğurtlu kereviz salatamız artık hazırdır. Salatamızın servisini yapmak için önceden hazırladığımız servis tabağının içerisine hazır olan salatamızı aktarıyoruz ve salatamızı süslemek için ayırdığımız bir tutam dereotu ile salatamızı süslüyoruz. Salatamız artık servise hazır hale gelmiştir. Bu vitamin dolu, lezzetli ve şifa kaynağı salatayı, aileniz ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }