{ "title": "Yoğurtlu Bulgur Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/yogurtlu-bulgur-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 10:41:48", "author": "ayşe yeşilcan", "article": [ { "article": "Yoğurtlu bulgur salatası, yurdumuzun her yöresinde yapılabilmektedir. Özel olarak bir yöreye ait olduğu söylenemez. Genellikle diyet yapan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Yemeklerin yanında servis edenler olduğu gibi tek başına bir öğün gibi kabul edip tüketen bireyler de vardır. Genellikle diyet yapan insanlar sadece bu salatayı ana öğün gibi gün boyu tüketmektedirler. Çünkü hem hazırlanması diğer yemeklere oranla daha rahat hem de kalori açısından uygun bir yemek gibi düşünülebilir. Kalori oranı olarak değerlendirecek olursak çok da masum olduğunu söyleyemeyiz. Ancak içine mayonez konulmadığı zaman yalnız bir orta boy porsiyonu 110 kalori civarındadır.

Yoğurtlu Bulgur Salatası Malzemeleri
Yoğurtlu Bulgur Salatası Nasıl Yapılır?

İlk işlem olarak iri bulgurlar seçilir ve yıkanır. Yıkanan iri bulgurlar tencereye alınır ve üzerine 1,5 bardak su ve aldığı kadar da tuz ilave edilerek kısık ateşte bulgurlar iyice şişinceye kadar pişirilmelidir. Pişen bulgur bir kenarda 15-20 dakika kadar dinlendirilmelidir. Bir not düşersek bulgur soğuduktan sonra yoğurt ilave edilmelidir yoksa sıcaklığın etkisi ile kesilebilir. Bulgur piştiği esnada dereotunu incecik doğrayın. Kornişon turşuları da küçük kareler halinde kesin. Bu malzemeleri genişçe bir karıştırma kabına koyun ve içine bulgur ve mayonezi de ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Süzme yoğurdu da ekledikten sonra, küçük bir tava içerisinde pul biber ve naneyi ekleyerek biraz kavurun. Yoğurtlu bu salatayı sunum tabağına alıp üzerine hazırlanan bu biberli naneli sostan dökerek hazır hale getirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }