{ "title": "Yoğurtlu Buğday Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/yogurtlu-bugday-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 01:43:25", "author": "ayşe yeşilcan", "article": [ { "article": "Yoğurtlu buğday salatası, Lezzet açısından da görsel açıdan da güzel bir sunumdur. Pek çok yörede yapılabilmektedir. Ancak tam olarak hangi yöreye ait olduğu konusunda kesin bir bilgi yoktur. Lezzetli ve hafif bir salatadır. Genellikle diyet yapan bayanlar ya da sağlığına düşkün olup sağlıklı yiyecekler tüketmek isteyenler için bulunmaz bir tariftir. Sadece bu salatayı tüketerek diyet yapan bayanların sayısı bir hayli artmıştır. İçindeki buğday sayesinde doyurma, salatalık sayesinde hafiflik ve yoğurt sayesinde sağlıklı bir yiyecek özelliği taşımaktadır. Kalori oranı düşüktür. Özel günlerde rahatlıkla misafirlere ikram edilebilecek lezzetli bir salatadır. Lezzeti ve hafifliği sayesinde daha önce denemeyenlerin daha önce neden denemedik diyecekleri kadar güzel bir salatadır. Üstelik buğdayın birçok faydası vardır. Bu faydaları şöyle sıralayabiliriz: A, C, E, K, B6, B12 vitaminlerini ihtiva eder. Ayrıca fosfor, kalsiyum, demir de ihtiva etmektedir. Ayrıca saç yapısı için iyi olmakla beraber, kalp için de oldukça faydalıdır. Aynı zamanda kabukları soyulmamış hali tam bir enerji kaynağıdır.

Yoğurtlu buğday salatası malzemeleri
Yoğurtlu Buğday Salatası Üzeri için
Yoğurtlu buğday salatası nasıl yapılır?

Aşurelik buğday diye tabir etiğimiz kabukları soyulmuş buğdayları 3-4 saat kadar bir zaman diliminde biraz yumuşaması için suda bekletelim. Daha sonra dereotunu incecik olacak şeklide keselim. Kornişonları da küçük bir ebatta, küp-küp olacak şekilde keselim. Daha önceden suda beklettiğimiz buğdayları tencereye alıp ocağa konulmalıdır. Haşlanması biraz zaman alabilir. Fakat buğdayların pişme kıvamı çok yumuşak olacak şekilde olamamalıdır. Haşlanan buğdaylar daha sonra soğuma işlemine tabi tutulur. Burada bir not düşecek olursak aşurelik buğdaylar tam olarak soğutulmalıdır. Çünkü sıcak buğdaylar ısısı ile yoğurdu kesebilir ve lezzet kaybına yol açabilecek bir sorun oluşabilir. Sunumun gerçekleştirileceği tabağın içine haşlanan aşurelik buğdaylar, küp halde kesilmiş kornişon turşu, ince kıyılan dereotu ve tuzla havanda ezilmiş sarımsak eklenir. Bu malzemeler bir güzel zedelemeden karıştırılır. Daha sonraki aşamada ise süzme yoğurt ve normal yoğurt karışımı ve yeteri kadar tuz da eklenerek yine karıştırma işlemine tabi tutulur. En son işlemde üstüne zeytinyağı gezdirilerek sunum gerçekleşmiş olur.

Afiyet Olsun.
" } ] }