{ "title": "Yeşil Zeytin Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/yesil-zeytin-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 20:58:12", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "Yeşil zeytin salatası, hayat ağacı adı verilen, yıllarca hayatta kalan zeytin ağacında yetişen besleyici değeri çok yüksek olan zeytin, bol miktarda protein, yağ, kalsiyum, fosfor, kükürt, klor, magnezyum mineralleri ve A, C ve E vitaminleri içermektedir. Zeytin en çok Marmara ve ege bölgesinde yetişmektedir. Zeytin ağacının hem yaprakları hem de meyvesi çok faydalıdır. Yeşil zeytin özellikle, kalp sağlığına faydalıdır. Kolesterolü dengeler. Kilo vermeye yardımcı olur. Kansere yakalanma riskini önler. Cilt ve saç sağlığında önemli etkisi vardır. Alerjiye karşı etkilidir. Sindirim sistemi sağlığını korur. Göz sağlığı için önemli rol oynar. Zeytinin aynı zamanda çekirdeğinin, yağının ve yapraklarının da birçok faydası vardır. Genellikle kahvaltı da tüketilen zeytin, yemek ve salatalarda kullanılarak da tüketilir. Yeşil zeytin salatalarından birinin tarifini sizlerle paylaşalım. Öncelikle, salata için gerekli olan malzemeleri söyleyerek, daha sonrasında yapım işlemini paylaşarak salatamızı yapalım.

Yeşil zeytin salatası için gerekli olan malzemeler
Yeşil zeytin salatası nasıl yapılır?

Yeşil zeytin salatası için gerekli olan malzemeleri hazırladık ve salatayı yapım işlemine geçtik. Öncelikle salata için ayarladığımız, bir su bardağı kırma çekirdeksiz yeşil zeytini, içerisinde malzemelerimizi karıştıracağımız orta boy kabın içerisine aktarıyoruz. Ardından, iki adet orta boy domatesi, dört dal taze soğanı ve beş dal maydanozu temiz olacak şekilde iyice yıkıyoruz. Yıkamış olduğumuz iki adet orta boy domatesi, küp şeklinde küçük küçük doğruyoruz. Yıkamış olduğumuz beş dal maydanozu ve dört dal taze soğanı da ince ince kıyıyoruz. Küp şeklinde doğradığımız domatesleri ve ince olarak kıydığımız taze soğan ve maydanozu, kap içerisine koyduğumuz zeytinlerin üzerine ilave ediyoruz. Salatamıza lezzet vermesi için ayırdığımız iki diş sarımsağımızın kabuklarını soyarak, ince ince doğruyoruz ve karışımımızın içerisine koyuyoruz ve malzemeleri karıştırıyoruz.

Diğer taraftan, zeytin salatamızın sosunu yapmak için hazır bulundurduğumuz küçük boy kâsenin içerisine, iki yemek kaşığı zeytinyağını, bir çay kaşığı kimyon, iki yemek kaşığı nar ekşisi, bir çay kaşığı pul biber, bir çay kaşığı sumak ve bir çay kaşığı biber salçasını koyarak iyice karıştırıyoruz. Karıştırdığımız sosu, malzemelerin üzerine döküyoruz. Son olarak iki yemek kaşığı iri kıyılmış cevizimizi de ekleyerek bütün malzemeleri iyice karıştırıp, harmanlıyoruz. Harmanlama işlemi bittikten sonra servise hazır olan salatanızı aile ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }