{ "title": "Yeşil Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/yesil-salata(1).jpg", "date": "21.01.2024 03:45:14", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "Yeşil salata, birçok yeşil bitkiden oluşan yeşil salata yapımında kullanılan, yeşilliklerin her birinde yüksek derecede vitamin ve mineraller bulunduğu için bu salata tam bir şifa kaynağıdır. Birçok faydası olan yeşil bitkiler özellikle, kanı temizler. Kansere yakalanma riskini yok eder. Dolaşımı hızlandırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Depresyondan kurtulmaya yardımcı olur. Sinirleri yatıştırır. Karaciğer, böbrek ve safra kesesi fonksiyonlarını geliştirir. Soğuk algınlığında iyileşmeye yardımcı olur ve ciğerdeki tıkanıklığı giderir. Faydası saymakla bitmeyen yeşil bitkiler sade tüketileceği gibi, birçok salata çeşidi yapılarak da tüketilebilir. Yeşil bitkilerden oluşan bir salata tarifini sizlerle paylaşalım. Öncelikle salata malzemeleri hazırlayıp, sonra yapım aşamasına geçelim.

Yeşil salata malzemeleri
Yeşil salata nasıl yapılır?

Yeşil salata malzemeleri hazırladık ve yapım aşamasına geçtik. Öncelikle bir demet marul ve yarım demet rokayı yaprak yaprak ayırıyoruz. Bir demet taze soğanımızı da köklerini ve yapraklarını ayırıyoruz. Ayırmış olduğumuz marul, roka ve taze soğanı, dört sap nane, yarım demet maydanoz, bir adet orta boy salatalık ve üç adet yeşil biber ile yeşillikleri yıkamak için ayarladığımız geniş kabın içerisine koyuyoruz. Üzerine sirkeli su ilave ediyoruz ve yeşillikleri sirkeli suda yıkayıp çıkarıyoruz. Sirkeli sudan çıkardığımız yeşillikleri, normal su ile birkaç defa temiz olacak şekilde iyice yıkıyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz. Yeşilliklerimiz süzülürken biz diğer taraftan, sos için ayarlamış olduğumuz kâsenin içerisine, bir limonun suyunu sıkıp koyuyoruz ve yarım çay bardağı sızma zeytinyağı ile bir tatlı kaşığı tuzu ilave ediyoruz. Sosumuzu iyice çırpıyoruz. Suyu süzülen yeşilliklerimizi isteğe göre doğruyoruz ve tekrar geniş kabımızın içerisine aktarıyoruz. İyice harmanlıyoruz. Harmanladıktan sonra yeşilliklerimiz üzerine, hazırlamış olduğumuz sosu döküyoruz ve tekrar tam karışıncaya kadar harmanlıyoruz.

Harmanlama işlemi biten salatamızı, servis için hazır bulundurduğumuz servis tabağına aktarıyoruz. Hazır olan salatamızın üzerine son olarak, önceden ayarlamış olduğumuz yeşil ya da siyah zeytinleri koyarak süslüyoruz. Zeytinlerle süslediğimiz yeşil salatamız artık servise hazırdır. Bu vitamin dolu lezzetli yeşil salatanızı aileniz ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }