{ "title": "Yeşil Salata Sosları", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/yesil-salata-soslari.jpg", "date": "21.01.2024 02:24:26", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Yeşil Salata Sosları, içinde bulunduğumuz sıcak yaz günlerinde genellikle herkes daha sağlıklı ve hafif beslenmeye özellikle dikkat ediyor. Bu nedenle en çok tercih edilen ve tüketilen yiyecekler salatalar ve sebzelerdir. Fakat devamlı aynı özellikte benzer salata ve salata sosunu tüketmek bir hayli sıkıcı olabilmektedir. Bu tek düze salata yemek yerine sizler için derlediğimiz birbirinden leziz ve farklı salata sosları tariflerimiz.

Yeşil Limon ve Kişniş Sosu

Gerekli Malzemeleri
Yeşil Limon Kişniş Sosu Nasıl Yapılır?

Hazırlığımıza ilk olarak iri kıyım doğranmış jalapeno biberini, zencefil kökünü ve 1-2 diş sarımsağı bir karıştırıcı yardımıyla iyice çekerek karıştıralım. Ardından üzerine yeşil limon suyu, bal, balzamik sirke, küçük bir tutam kişniş yaprakları ve yeteri kadar tuz ilave ederek blenderi tekrar çalıştırarak karışımı iyice çekelim. Sosumuzun üzerine son olarak yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ilave ederek blenderı tekrar çalıştırarak karışım sıvı şeklinde bir sos elde edelim. Sosumuz artık servise hazır.

Afiyet olsun.

Otlu ve Sarımsaklı Salata Sosu

Gerekli Malzemeleri
Otlu ve Sarımsaklı Salata Sosu Nasıl Yapılır?

Sosumuzun hazırlığına ilk olarak cam bir kavanoza zeytinyağı dışında diğer tüm malzemeleri ilave ederek bir çatal yardımıyla karışımı iyice ezerek karıştırdıktan yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ilave ederek kavanozun kapağını sıkıca kapatarak karışım iyice karışıp harmanlanıncaya kadar çalkalayalım. Salata sosumuz artık hazır salatamızın üzerine dökerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Kurutulmuş Domatesli Salata Sosu

Gerekli Malzemeleri
Kurutulmuş Domatesli Salata Sosu Nasıl Yapılır?

Sosumu hazırlamaya öncelikle küçük bir tencereye 3-4 adet kurutulmuş domatesleri doğrayarak ilave edelim. Domateslerin üzerini 1-2 parmak aşacak kadar su ilave ederek tencereyi ocağa koyarak domatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 5-6 dakika kadar kaynatalım. Ardından yumuşayan domatesleri haşlama suyundan alarak soğumasını bekleyelim. Daha sonra iyice soğuyan domatesleri çukur bir kâseye alarak üzerine ezilmiş sarımsakları, Balzamik sirke ve yarım çay bardağı zeytinyağını ilave ederek karışımı iyice pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım. Sosumuzun üzerine son olarak da kıyılmış fesleğen yapraklarını ekleyerek sosumuzu hazır hale getirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }