{ "title": "Yengeç Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/yengec-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 23:58:29", "author": "esma kınık", "article": [ { "article": "Yengeç salatası, Türk sofralarında henüz yeni yeni yerini bulmaya başlayan yengeç eti aslında sağlığa oldukça faydalı bir ettir. Kalori değeri düşük ve besin değeri de bir o kadar yüksek olan yengeç etinin yüz gramında sadece yüz iki kalori vardır. Bunun yanı sıra yüz gram yengeç eti bir gram yağ, sıfır gram karbonhidrat, yirmi gramda protein içermektedir. Yüksek protein içeriği ile yengeç eti öğle ya da akşam yemeklerinizde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yengeç eti tavuk etinden çok daha fazla protein içermektedir bu yüzden daha sağlıklıdır. Bu sebepten dolayı egzersiz sonrasında kaslarınızı yeniler ve tamir eder, bunun yanı sıra aynı zamanda da iştahın açılmasını engeller. Sedef, kireçlenme gibi hastalıklardan korunmanıza yardımcı olan bir deniz mahsulüdür. Ayrıca yengeç eti bütün bunların yanı sıra omega3 içeriğiyle de bilinmektedir. Şimdi yengeç salatasının yapılışı ve malzemelerini sıralayalım.

Yengeç salatası için gerekli olan malzemeler
Yengeç salatası nasıl yapılır?

Yengeç eti şeritler halinde doğranır. Roka ve maydanoz ayıklanır. Göbek salata ve kırmızı biber ince ince doğranır. Turp ve salatalık soyulur ve şeritler halinde doğranır. Turşular boyuna ortadan ikiye kesilir. Limonun suyu sıkılır. Hazırlanan sebzeler büyük bir salata kasesine alınıp karıştırılır. Kiraz domateslerle ya da kızarmış noodle ile tabağın kenar kısımları süslenir. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal ve toz şeker karıştırılır. Hazırlanan salatanın üzerine yengeç etleri dizilir ve üzerine sos gezdirilir.

Yengeci temizlemenin bazı püf noktaları vardır; yengeç yakalandıktan sonra hayatına son vermek için kaynar suyun içerisine atılmalıdır. Yengeç ölüp temizleme aşamasına geçildiğinde ise bütün zehirli noktalarının tem izlendiğinden emin olmanız gerekmektedir. Yengeci temizlemeye kıskacından ve bacaklarından başlamak gerekmektedir. Kıskaçları ve bacakları ayrıldıktan sonra o parçaları atmayın içerisinde yenilebilecek etler bulunmaktadır. Kıskaçlar ve bacaklar ayrıldıktan sonra bıçağı kabuğa geçirerek gövdeyi ikiye bölün. Solungacı, mideyi ve yeşil kısımları temizleyin. Çünkü bu bölümler yengecin zehirli noktalarıdır. Daha sonra bıçak yardımı ile eti kabuktan kazıyın. Özellikle zehirli bölümlerin temizlenmesine özen gösterin çünkü yengeçlerin zehirli noktaları bazı insanların hayati fonksiyonlarına zarar verebilir.
" } ] }