{ "title": "Tepside Patates Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/tepside-patates-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 07:08:02", "author": "Salih YILDIZ", "article": [ { "article": "Tepside Patates Salatası, çay sofralarını süsleyen ve masaya tablo gibi görüntü veren lezzetli bir salatadır. Yapılışı pratik ve bütçesi ekonomik olması sebebiyle bekar evleri, öğrenci evleri ya da ani misafir menülerine hemen hemen çoğunlukla eklenir.

Günümüzde, ülkemizde ve dünyada salata kültürü öylesine yaygınlaştı ve çeşitlik kazandı ki sadece salata konseptli restoranlar açılıyor, bir kâse salata bir öğünde yemek yerine geçebiliyor. Bol çeşit salata menülerinin içinde, patates salatasının kültürümüzdeki yeri hep farklıdır. Tepside olan patates salatası görüntü şöleni ve lezzet farkıyla vazgeçemeyecekleriniz arasında olacağını umuyor ve mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

Tepside Patates Salatası malzemeleri
Tepside Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri 15 dakika kadar haşlıyoruz. Hafif ılındıktan sonra soyup, ezici ya da çatal yardımıyla eziyoruz. İsteğe göre rende yapılabilir. Ezilmiş patatesin içerisine tuz, karabiber, kırmızı toz biber, nane, yarım fincan zeytinyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave ediyoruz. Kaşar peynir ve yağ patatese iyice işledikten sonra sarımsak ve yoğurdu çırpıp, patatesin içine döküp yeniden harmanlıyoruz. Bu karışım salatamızın alt tabanını oluşturacağı için, servis etmek istediğimiz tepsimize ortalama 2-3 cm kalınlıkta olacak şekilde yayıyoruz. Daha sonra üstüne mısır, mor lahana, doğranmış kornişon turşu ve rendelenmiş havucumuzu ister karışık, istersek sırayla çizgiler halinde seriyoruz. En üste ya da servis yaparken ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze soğan serpiyoruz. Yarım saat kadar dinlendirip servis yaparsak salatamız yoğurdunu daha iyi çekecek ve yerken dağılmayacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }