{ "title": "Tel Şehriye Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/tel-sehriye-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 04:30:55", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Tel şehriye salatası, tel şehriye daha çok çorba ve pirinç pilavın renk katmak için kullanılan bir tahıl ürünüdür. Ancak tel şehriye ile mükemmel bir salata yapmak v evin yıldızı olmak mümkündür. Çay saatleri ve gün masaları için hazırlanan hamur işlerini zenginleştirmek için tel şehriye salatası tercih edilebilir. Yumuşacık lezzeti ile evin miniklerinin de çok hoşuna gidecek olan tel şehriye salatası büyüklerin de favorisi olacak. Daha önce hiç tel şehriye salatası yapmamışsanız sizin için paylaştığımız tariflerden birini seçerek harika bir salata hazırlayabilirsiniz. Tel şehriye salatası için hangi malzemeler kullanılıyor, yapım aşaması nasıl gerçekleşiyor gelin hep birlikte göz atalım.

Tel Şehriye Salatası

Tel şehriye salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Tel Şehriye Salatası Nasıl Yapılır?

Uygun bir pilav tavasına sıvıyağının yarısı dökülerek ısıtılır. Isınan yağa tel şehriye eklenerek kızarıncaya kadar kavrulur. Tel şehriye yeteri kadar kavrulunca üzerine tuz ve küp şeker eklenir ve 1,5 su bardağı sıcak su dökülerek pilav şeklinde pişmeye bırakılır. Tamamen suyunu çeken şehriyeler demlenmesi için 15 dakika bekletilir. Demlenen şehriyeler çukur bir kabın içine alınır.

Maydanoz, dereotu ve yeşil soğan ayıklandıktan sonra incecik kıyılır. Kornişon salatalık turşusu minik minik doğranır. Doğranan malzemeler karıştırma kabındaki tel şehriyenin üzerine eklenir. Malzemelerin üzerine nar ekşisi, sıvıyağının geri kalanı, limon suyu ve bir miktar tuz eklenir. Garnitür ve mısır da ilave ederek tüm malzemeler harmanlanır. Hazır hale gelen salata servis tabağına alınarak servise sunulur.

Afiyet olsun.

Tel Şehriye Salatası

Tel Şehriye Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Tel Şehriye Salatası Nasıl Yapılır?

Uygun bir tavanın içine sıvıyağ eklenerek kızdırılır. Kızan yağda tel şehriyeler pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan şehriyelerin üzerine sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Şehriyeler suyunu çektikten sonra demlenmeye alınır. Farklı bir tencereye tavukgöğsü alınarak yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan tavuklar ılıdıktan sonra tel şehriye boyutunda didiklenir.

Demlenen tel şehriyeler ılıdıktan sonra karıştırma kabına alınır. Ezmeden tahta kaşık yardımı ile hafifçe karıştırılır. Üzerine didiklenen tavuk etleri ve garnitür eklenir. Maydanoz, yeşil soğan, kırmızı biber, kornişon turşu ve dereotu incecik kıyıldıktan sonra malzemelere ilave edilir. Uygun bir kâsenin içinde bir miktar sıvıyağ, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber ve limon suyu homojen bir şekilde karıştırılır. Tüm malzeme homojen bir şekilde karıştıktan sonra servis tabağına alınır. Tel şehriye salatası servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }