{ "title": "Tavuklu Yoğurtlu Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/Tavuklu-Yogurtlu-Salata-79.jpg", "date": "21.01.2024 05:43:07", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Tavuklu Yoğurtlu Salata: Sülüngiller familyasından olan tavuk insanoğlunun beslenmesinde yüzyıllardır kullanılan bir besindir. Tavuk, genellikle çiftliklerde yetiştirilmektedir. Tavuğun hem etinden hem de yumurtasından gıda olarak kullanılmaktadır. Besleyici besin değeri bulunan tavuğun ızgara, yahni, yağda veya fırında kızartma yolu ile ayrıca çeşitli sebze yemeklerinde et yerine kullanılmaktadır. Tavuk, tüm olarak yemeklerde kullanılabildiği gibi ayrıca parçalara ayırarak da kullanılmaktadır. Tavuklu yoğurt salatası yapmak için ise tavuğun göğüs eti kullanılmaktadır. Tavuk göğsü kalori olarak 100 gramında 172 kalori bulunur. 100 gram tavukta 20.85 gram protein, 9.25 gram yağ içermektedir.

Tavuklu Yoğurtlu Salata: Tavuk karbonhidrat, yağ ve protein metabolizması, kırmızı kan hücrelerinin üretimi ayrıca bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için gereken B6 vitamin bakımından çok zengin bir besindir. Tavuk günlük toplam B6 vitamini ihtiyacının yaklaşık% 36'sını sağlayabilmektedir. Bunun yanı sıra, niasin veya B3 vitamininin toplam günlük ihtiyacının yaklaşık% 72'sini sağlar.

Tavuklu Yoğurtlu Salata için gerekli malzemeler
Tavuklu Yoğurtlu Salata Nasıl Yapılır?

Tavuklar haşlayıp küçük parçalara ayıralım. Salatalıklar soyarak küçük küçük doğrayarak, dereotunu kıyalım. Mayonez, ezilmiş sarımsak ve yoğurt ayrı bir kapta karıştırıp tüm malzemeleri birleştirelim. İri dövülmüş ceviz ve tuz ekleyerek servis kabına alalım.

Afiyet olsun.

" } ] }