{ "title": "Tavuklu Şehriye Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/tavuklu-sehriye-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 03:54:11", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Tavuklu şehriye salatası bilindiği gibi normal yeşillik salatalarından değildir. Bu salata görünüşte bir pilavı anımsatmaktadır. Bu salatanın kalorisi diğer salatalara göre daha yüksektir. Yani diyet yapan insanların ve yağın zararlı olduğu insanların bu salatayı yemeleri çok fazla önerilmez. Tavuklu şehriye salatası ülkemize has bir yiyecek olmakla birlikte ramazan sofralarında muhteşem olan bir yiyecektir. İçerisindeki proteinler ve vitaminler sayesinde bizleri kendisine bağlamaktadır. Sizlerinde kolaylıkla yapabileceği bu yiyeceğin yapılışı oldukça basittir. Sadece yemeklerde değil bu salatayı akşam çaylarında da ya da atıştırma olarak da rahatlıkla yiyebilirsiniz. Tavuk göğsü ile ortaya çıkan bu nefis lezzet sofralarınızda sizlere alternatif tatlar sunar. Bu salata çok eskilerden beri yapılmakta olan bir yiyecektir ve güzel dekorlar verilerek farklı görünümler verebilirsiniz. Bu sayede misafirleriniz geleceği zaman masalarınızın daha güzel ve gösterişli durmasına oldukça katkı sağlar. Bu salatayı yapmak için çok fazla malzemeye ihtiyacımız yoktur. Yani malzemeler her evde bulunan klasik malzemelerdir.

Tavuklu şehriye salatası Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Çoğu evde yemeklerin yanında bir alternatif olarak sunulmaktadır. Bu salatanın besin değeri çok yüksek olması ile insanı uzun süreler tok tutabilmektedir. Bu nedenle çocukların bol bol tüketmesi önerilmektedir. Fakat salata biraz kalori olarak yüksek olduğu için diyet yapanların dikkat etmeleri önerilmektedir. Yavaş yavaş makalemizde Tavuklu şehriye salatası tarifini sizlere anlatmak istiyorum. Öncelikle malzemeleri şöyle sıralayalım.

Tavuklu şehriye salatası malzemeleri
Tavuklu şehriye salatası nasıl yapılır?

Türk sofralarında sevilerek yenilen bu salatanın hazırlanışı da o kadar kolaydır ki bu yiyeceği herkes evinde kolayca hazırlayabilir. Özellikle ramazan aylarında mideye yük olmayan bu yiyeceği hazırlamaya başlayalım.

Öncelikle temizlenen ve atıklarından kurtulan tavuk iyice kıvamında haşlanır. Kaynattığımız tavuğun suyu da bize kısa zamanda lazım olacağı için onu da önceden özenle ayırıyoruz. Haşlanmış tavuğu güzel şekillerde ayırıyoruz ve doğruyoruz. Şehriyeleri sıvı yağ ile rengi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ayırdığımız tavuk suyunu bir kenarda kavurduğumuz şehriyenin üzerine döküyoruz. Suyun miktarını ise su şehriyenin 3 cm üzerinde olacak kadar ayarlıyoruz. Bu şekilde suyu ne fazla olur ne de eksik. Zaten eksik olursa bile sonradan suyu ekleyebilirsiniz. Tuzu istenilen miktarda şehriyeler pişerken eklersek şüphesiz salatamız daha lezzetli olacaktır. Artık şehriyeli tavuklu şehriye salatası yarılanmış olmaktadır.

Şehriyeye tavuk suyu yetmez ise normal sudan biraz ekleyebiliriz. Daha sonra pişen şehriyeyi soğuması için bir kenara bırakalım. Diğer malzemelerimizi yanı soğan, dere otu, maydanoz vs. Küçük şekillerde normal bir salataya koyacakmış gibi doğruyoruz. Daha sonra malzemelerin tümünü şehriye ile derin bir kaba döküp iyice karıştırıyoruz üzerine de limonu ilave ediyoruz. Tabi bu limon miktarı isteğinize göre de değişebilmektedir. Son olarak istenilen şekillerde tabaklarla servis edilebilir. Artık salatanızı her yaştan insan afiyetle yiyebilir.
" } ] }