{ "title": "Tavuk Göğsü Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/tavuk-gogsu-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 14:19:49", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "
Tavuk göğsü salatası, Tavuk göğsünün faydalarını saymakla bitmez. Tavuk göğsü özellikle yaz mevsiminde daha çok tüketilir. Tavuk göğsünün pişirme yöntemi de dikkat edilmeli ki besin değerini kaybetmesin. Tavuk göğsü yağsız, protein değeri yüksek ve liflerin kısa olması nedeniyle çiğnenmesi ve hazmı daha kolay olan bir besindir. Tavuk göğsü etini çeşitli şekillerde tüketebilirsiniz. Izgarada, yemeklerin yanında veya salata olarak rahatlıkla tüketilebilir. Tavuk göğsünün kalori değeri düşük ve hazmı kolay olmasından dolayı diyet yapanların listesinde ilk sırada tavuk göğsü salatası yer almakta. Sıcak yaz günlerinde büyük küçük herkesin yiyebileceği bir lezzettir.

Tavuk Göğsü Salatası (8 Kişilik)
Tavuk Göğsü Salatası Nasıl Yapılır?

Salatayı yapmayı ilk olarak tavuk göğsünün küçük küçük doğramayla başlayalım. Daha sonra yayvan ve yapışmaz bir tavaya zeytinyağını koyup ocağın üstüne koyup kavurmaya başlayın. Tavuklar suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz. Tavuklar iyice piştikten sonra ocaktan indirip soğumaya bırakın. Bir yandan da kırmızı biberi, kırmızı soğanı, kornişon turşuyu, dereotu, maydanoz, yeşil zeytini küçük parçalar halinde doğruyoruz. Doğradığımız malzemeleri derin bir kabın içine koyup bezelye ve mısır da koyuyoruz daha sonra soğumuş olan tavuk göğsünü de koyup üzerine nar ekşisi ve tuzu da ekleyip bir güzel harmanlayıp karıştırıyoruz. Tavuk göğsü salatası hazır servis tabağına koyup istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }