{ "title": "Susam Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/susam-salata.jpg", "date": "20.01.2024 16:18:58", "author": "İbrahim Kolay", "article": [ { "article": "
Susam salata yapıldığı malzemelerin kolay tedarik edilebilmesi hem de yapımının basit ve hızlı olmasından dolayı çoğu akşam yemeğinin yanında meze olarak tüketilmektedir. Tadı da çok güzel olduğu için sofraların vazgeçilmezleri arasındadır. Yapımında kullanılacak malzemeleri şöyle sıralayabiliriz.

Susam salatası yapımında kullanılacak gerekli malzemeler
Yukarıda verilen malzemeler susam salatası yapımında kullanılacak olan gerekli temel malzemelerdir. Bu malzemelerden başka baharatlar da isteğe göre kullanılabilir. Şimdi ise aşağıda sumak salatasının detaylı tarifi anlatılacaktır.

Susam salatası nasıl yapılır?

Susam salatasının yapımı için öncelikli olarak aldığımız domatesleri ılık su altında temizce yıkayalım. Domateslerimin temiz olarak yıkandığından emin olduktan sonra keskin bir bıçak ile ortadan ikiye bölünmelidir. Domateslerimiz ikiye bölündükten sonra yarım saat kadar dinlendirilmeye bırakılmalıdır. Çünkü yaptığımız bu dinlendirme aşaması salatanın kıvamı ve tadı için çok önemli bir noktadır. Eğer bu dinlendirme işlemini yapmayıp pas geçecek olursanız yaptığınız susam salatasının tadının ve kıvamının istediğiniz düzeyde olmadığını göreceksinizdir. Domateslerimiz dinlendirme işleminden sonra keskin bir bıçak ile çok küçük olmamak şartıyla bölünme işlemi tamamlanmalıdır. Domatesle işimiz bittikten sonra sıra kuru soğana gelmiştir. Kuru soğanlar için de yıkama işlemi haricinde domatese yaptığımız bütün işlemlerin aynısı uygulanmalıdır. Kuru soğanları ve domatesleri ayrı bir kaba alarak karıştırmalıyız. Karıştırma işleminden sonra salataya adını veren malzememiz olan susam karışıma katılmalıdır. Sırasıyla zeytinyağı nar ekşisi katılmalıdır ayrıca. Bu işlemlerden sonra sıra maydanozun kıyılması işlemine gelmektedir. Eğer elinizde zırh var ise maydanozun kıyılma işlemi için kullanılması daha doğru olur. Çünkü zırh ile kıyılan maydanoz hem içindeki vitamin ve mineralleri daha kolay açığa çıkarır hem de tadını katıldığı yemeğe daha fazla verebilmektedir. Maydanozlarımız da kıyıldıktan sonra salata karışımımıza katılmaya hazır demektir. Bu işlem bittikten sonra salata karışımımızı ayrı bir servis tabağına alarak soframızı süslemeye götürebiliriz.

Yukarıda verilen detaylı susam salatası tarifini uygulayarak sizler de bu eşsiz lezzetin hem aşçısı hem de tadanlarından olabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }