{ "title": "Sulu Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/sulu-salata.jpg", "date": "22.01.2024 01:33:26", "author": "ayşe yeşilcan", "article": [ { "article": "Sulu salata, İlk duyulduğunda kulağa biraz garip geldiği konusunda çok haklısınız. Çünkü normal salatalarda özellikle salata malzemelerini sulu kalmamaları için kuruturuz. Fakat bu salataya özel olarak su ilave diyoruz. Antep ve Urfa da çok yaygın olarak yapılan bir salata çeşididir. Antep'te avrat salatası, Urfa'da ise bostana isimleri ile nitelendirilen bir salata şeklidir. Kalori oranı yüksek değildir. Sulu olması şaşırtmamalı lezzeti mükemmel bir salata şeklidir. Sulu daha hafif lezzetler arayanlar için uygun bir tariftir. Özellikle mercimekli köfte, çiğ köfte ve bulgurla yapılan tüm köftelerin yanında onların ağırlıklarını kıracak kadar hafif bir gıda görevi üstlenmektedirler. İçindeki buz parçacıkları ve soğuk su olması münasebeti ile yaz aylarında serinlemek isteyenler açısından tercih edilmektedir.

Sulu Salata malzemeleri
Sulu Salata Nasıl Yapılır?

İlk olarak domatesler temiz bir şekilde yıkanır ve ince olacak şekilde küp-küp kesilir. Biberlerde aynı şeklide incecik kesilerek bir kâseye ya da salata tabağına alınır. Sıra geldi salatalıklara: Salatalıklar da cacık yaparken kestiğimiz şekilde çok küçük kareler oluşturacak halde kesilir. Bu da diğer kesilen malzemelerin yanına alınır. Bu malzemeler burada beklerken başka bir kap alıp içerisine yarım çay bardağı kadar ya da damak tadına göre daha az ya da çok zeytinyağı alınır. Yarım limonda eklenerek iyice güzel çırpılır. Bir diş sarımsağı da tuzla birlikte havanda ezerek bu karşıma ilave edelim. Bu karışımı da daha önceden doğrayıp hazırladığımız salata malzemelerinin üzerine aktaralım. İki su bardağı kadar soğuk suyu da katıp bir iki tur karıştıralım. Buz parçalarını ve aldığı kadar tuzu da ilave edip bir kez daha karıştıralım. Taze nane ve maydanozu incecik kesip üzerine dökelim.

Afiyet Olsun.
" } ] }