{ "title": "Soğuk Salatalar", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/soguk-salatalar.jpg", "date": "22.01.2024 01:46:57", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Soğuk salatalar asıl yemeklerden önce yenilen aperatif türü yemeklerden sayılır. Burada bazı salata tarifleri verilecektir.

1. Tarif: Garnitür kullanılarak yapılan salata için gerekli malzemeler
Garnitür Saltası Nasıl Yapılır?

Dereotunu, kırmızı biberi, kornişonu küçük küçük doğrayın. Garnitürü ve mısırı yıkadıktan sonra sularını süzün. Derince bir kabın içine bütün malzemeleri koyun ve iyice karıştırın. Hazırlanan salatayı biraz buzdolabında bekletin soğuk servis edin.

2. Tarif: Yumurta salatası

Bugünde kahvaltılarınızı şenlendirecek bir salata tarifi vereceğiz. Salata tarifi pratik olup lezzeti nefis olan bir tariftir. Adı yumurta salatasıdır.

Salatada kullanacağınız baharatlar taze olmalıdır. Onun kokusunu değiştiren baharatlarıdır. Bu şekilde yumurta salatası daha lezzetli olur. Bunun yanı sıra yazın yapılan menemen konserveleriyle de menemen yapılabilir. Yanında ekstra bir tür olur. Keyifli günler sizlere kolay gelsin.

Yumurta Salatası için malzemeler
Yumurta salatası nasıl yapılır?

3 tane yumurtayı 6-7 dakika kaynatın. Yumurtalar kaynadıktan sonra soğuk suyun altına beklesin. Sebzelerini yapalım biz. İlk maydanozu çok küçük doğrayın. Üzerine yeşil soğanı küçük küçük kesin. Bıçak yardımıyla hafifçe karıştırın. Daha sonra yumurtaları soyun içerisine küp biçiminde kesin. Bu işlemlerden sonra baharatlarını ekleyin. Tuz, karabiber, kırmızıbiber. Daha sonrasında zeytinyağını ekleyin ve karıştırın. Yumurta salatanız hazır afiyet olsun.

3. Tarif: Ton balıklı salata
Ton balıklı salata tarifini vereceğiz. Sağlıklı bir diyet salata ile yemeklerinizin yanında alternatif olarak tercih edebileceğiniz bir tarif. İlk olarak ton balığının yağını mutlaka süzmelisiniz. Marulun su oranı ve lif oranı çok yüksektir bu nedenle özellikle kışın bulunur. Roka potasyum C ve K vitamini fazla olan bir sebzedir, rokayı parçalara bölerken bıçak yerine elimizi kullanın, çünkü bıçak kullanmak istiyorsanız porselen bıçakları tercih etmeniz gerekir metalle temas ettiğinde vitamin kaybına yol açıyor. Taze soğanın yeşil bölümleri bol C vitamini içerdiği için o kısmını kullanmayı tercih edin. Ayrıca antioksidan özelliği olduğunu belirtelim. Ton balıklı salata tarifi tuzu ayarlarken az olmasına dikkat edin, konserve ton balığı içeriğinde zaten tuz vardır. Salata ister tek başına öğle, akşam menülerinizde makarna ya da pilavlarınızın yanında kullanabilirsiniz. Çorba yanına da çok yakıştığını belirtmek gerek.

Ton Balıklı Salata Nasıl Yapılır?

Öncelikle yarım bağ rokayı ayıklayıp yıkayın. Kapya kırmızı biberi yıkayın ve ince ince doğrayın. Yeşil çarliston biberi de yıkayın ince ince doğrayın. Yeşil soğanların yeşil kısımlarını yıkayıp doğrayın. Doğradığımız salata malzemelerini karıştırma kabına alın, yarım adet atom marulu ince doğrayın ve karıştırma kabına alın. Üzerine malzemeleri ekleyin protein kaynağı ton balığını da ekleyin son olarak tatlandırmak amaçlı tuz serpin nar ekşisini ekleyin ve salatamızı tüm malzemeleri ile karıştırın ve servise hazır hale getirin.
" } ] }