{ "title": "Soğan Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/sogan-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 22:36:50", "author": "esma kınık", "article": [ { "article": "Soğan salatası, sofralarımızda sürekli ve çok yaygın bir şekilde kullandığımız sebzelerden birisi de soğandır. Soğan oldukça faydalı bir besindir. A, b ve c vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, sodyum, iyot, fosfor ve kükürt mineralleri bakımından oldukça zengin olan soğan içerdiği etken maddeler nedeni ile de pek çok hastalığa faydalı olmaktadır. Soğan vücut direncini arttırır, zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir, yüksek tansiyonu düşürür, soğuk algınlığı, grip astım ve bronşit gibi hastalıklara faydalıdır. Öksürüğe iyi gelir, damar tıkanıklıklarını önler, kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur. Kandaki şeker seviyesini ayarlar özellikle şeker hastaları için çok faydalı bir besindir. Böbrek ağrılarına iyi gelir. Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardımcıdır. Mikrop öldürücü etkisi vardır. Vücuttaki ve kandaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır. Bu kadar faydasını saydığımız soğanın kullanım alanı oldukça geniştir. Her yemekte kullanılabilen ve çeşitli şekillerde tüketilebilen bir besindir soğan. Sofralarımızın vazgeçilmez bir parçası da salatalardır. Çeşit çeşit salata tarifi bulunmaktadır. Fakat aralarında soğan salatası gibi özellikle de et yemeklerinin olmazsa olmazı vardır. Şİmdi soğan salatasının yapılışı ve malzemelerini sıralayalım.

Soğan salatası için gerekli malzemeler
Soğan salatası nasıl yapılır?

Soğanlar soyulur ve ortadan iki parçaya bölünür. İnce ince piyazlık şekilde doğranır. Maydanozlar yıkanıp kurutulur ve ince ince doğranır. Daha sonra soğanlarla karıştırılır. Soğanlar servis tabağına alınır. Domatesler ve salatalıklarda içerisine doğranır ve karıştırılır. Domates ve salatalık salataya güzel bir renk verecektir. Limon, zeytinyağı, tuz karıştırılır ve salatanın üzerine dökülür. İsteğe göre sumak ile de süsleyip servis yapabilirsiniz.

Not; soğanın acısını almak için çeşitli yöntemler vardır. Soğanları geniş bir kaptaki suyun içerisinde bir süre bekletirseniz acısını alır. Soğan acısını almak için kullanılan bir başka yöntem de soğanları tuzlamaktır. Soğan doğrandıktan sonra doğranan soğanın üzerine tuz serpilir bir süre bekletilir ve tuz ile ovulur. Bu şekilde acısı giderilmiş olur. Soğanları limon suyunda bekletmekte acısını almak için kullanılan bir başka yöntemdir.
" } ] }