{ "title": "Şehriyeli Tavuk Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/sehriyeli-tavuk-salatasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 15:59:46", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "Şehriyeli tavuk salatası; içerisinde tavuk olması sağlık bir salata olduğunuz göstergesidir. Büyük küçük herkesin severek yiyebileceği bir salatadır. Besin değeri yüksek kalorisi düşük doyurucu olması nedeni ile diyet yapanların öğle yemeği veya akşam yemeği listesinin başında yer alır. Tavuk etinin yağ oranının düşük olması protein değeri yüksek ve liflerin oldukça kısa olması sebebiyle çiğnenmesi ve hazmı kolay olan bir besindir. Kırımız ete göre daha ekonomik olması nedeniyle ülkemizde tavuk eti bol bol tüketilmekte. Tavuk eti salatalarda, yemeklerde, kızartmalarla birlikte birçok yemeğin yanında da tüketilir.

Şehriyeli Tavuk Salatası Malzemeleri
Şehriyeli Tavuk Salatası Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerenin içine şehriyenin pişeceği kadar su koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra şehriye koyun ve kısık ateşte pişirmeye bırakın. Yaklaşık 15 -20 dakika sonra şehriye pişmiş olur. Pişen şehriyeyi süzün ve biraz soğuk suya tutun. Derin bir kâsenin içine haşlamış olduğumuz şehriyeyi koyun onun üzerine daha önce haşlanmış tavukları parçalayın. Daha sonra mantarı, kırmızı biberi, yeşil soğanı, maydanozu ve dereotunu ince ince doğrayın ve şehriye tavuk karışımın içine koyun. Hemen ardından limon suyunu, cevizi, karabiberi, tuzu, zeytinyağının koyup iyice karıştırın. Şehriyeli tavuk salatası hazır istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }