{ "title": "Salata Süsleme", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/salata-susleme.jpg", "date": "21.01.2024 01:22:28", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Salata süsleme olayı yemeklerde damak tadı kadar görsellik ve ilgi çekmenin önemini ortaya koymaktadır. Başta çocukların sonra büyüklerin çok ilgisini çekecek ve yemek yerken çocukların daha iştahla yiyecekleri bazı yemek tasarımları yapılabilir. Bu konuda çok sayıda örnek verilebilir burada bazı örneklerin açıklamalarını bulacaksınız. Verilen açıklamalar doğrultusunda kendiniz evinizde salatalarınız görsellik açısından dahada zenginleştirebilirsiniz. Bugünkü tarifimizin ana konusu herkesin sorunu olan kendi çocuklarına yedirmekte zorlandıkları çiğ sebze ve yumurta gibi uzayıp giden yemek listeleri vardır, Burada elimizde olan malzemeleri ve hayal gücünü birleştirerek çocuklara özel yemek sunumları hazırlayarak, isterseniz zevkli hazırlığı çocuğunuzla beraber yaparsanız iştahla yiyecek ve aynı zamanda tabaktaki şekillere bakarak görsel zekâ gelişimine katkı yapabilirsiniz. Lezzet avcısı ev hanımları olarak damak tadına önem vermemizin yanı sıra görsellik ve sunumun bakılmamış yemeğe bile artı puan kazandırmak demektir. İşte size damak tadı kadar göz zevki de çok gelişmiş olan bir ustadan şık olduğu kadar kolayca yapılabilen bir salata süsleme tekniği sunuyoruz.

Salata süsleme yöntemleri nelerdir?

Çiçek: Kırmızı et biberi turşusunu dörde bölerek çiçek şekli verin Çiçeğin ortasına yumurtanın beyazı diliminin kenarlarını bıçağın uc kısmıyla üçgen çentikler atarak çıkarın, Üzerine havuç ve zeytin dilimi koyun.

Arı: 1 tane yeşil zeytinin üzerine, siyah zeytinden incecik şerit dilimler kesip koyun, Yarım yeşil zeytinden başını yerleştirin ve yine siyah zeytinden küçücük parçalar kesip göz yapın, Maydanoz dallarından antenlerini ufak delikler açıp yerleştirin. Zeytinin yanlarına ince uçlu bıçakla kesikler açarak 2 parçaya kesilmiş incecik turp dilimini kanat olarak yerleştirin.

Farecikler: Tabakta olması kulağa hoş gelmese de şirinlik kattıkları inkâr edilemez. Haşlanmış 2 yumurtanın birini dikey olarak ortadan kesin. Kulak kısımlarını bıçağın ucuyla çizerek turp dilimleri yerleştirin. Zeytinden küçük parçalar keserek gözlerini yerleştirin. 4 kısa maydanoz saplarını bıyık olarak batırın. Uzunca bir maydanoz sapını da kuyruk yapın, Ufak turp parçasından burnunu yapıştırın.

Civciv: Haşlanmış 1 yumurtayı ortadan kesin. İçindeki sarılarını çay kaşığı ile çıkarın. 1 kaşık mayonez ile karıştırın bundan 2 top elde edin. Gövde ve kafa olarak yumurta beyazının içine yerleştirin ve yine zeytinden gözler, kalan yumurta beyaz kısmından da şapka yapın. Havuçtan minicik üçgen dilim keserek gagasını yerleştirin. Yuvası için de dere otu kullanabilirsiniz.

Bu güzel ve bir o kadar pratik salatalık şekillendirme tekniğini uygulayarak geliştirebilirsiniz. Küçük bir turşuluk salatalık kullanarak bile çok uzun bir akordiyon salatalık dilimi elde edilebilir. Bunun için salatalığa şiş geçirin, sağ elinizle bıçağı tutarken sol elinizle şişi yavaşça çevirin. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken püf noktası, bağlantıyı koparmamak için yavaş hareket etmektir.
" } ] }