{ "title": "Salata Otları", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/salata-otlari.jpg", "date": "19.01.2024 11:13:16", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Salata otları, salatalar çoğu yemeğin yanında yediğimiz ve insan oğlunun bolca yediği en sağlıklı yiyeceklerden biridir. Salataların kalorisi oldukça düşüktür. Bu nedenle diyet yapan insanlar tarafından da bol şekilde tüketilmektedir. Salata yapımında birçok bitki kullanılır. Bu bitkiler kimi zaman bir meyve, kimi zaman bir sebze, kimi zaman ise ot türleri olmaktadır. Sağlığımıza çok faydası olan bu bitkileri karıştırarak yemekte güzel olduğu gibi bir o kadarda faydalıdır. Otların genel özelliği kalorisinin oldukça düşük olması ile insanı tok tutarak midede hızlı çözünmesidir. Böylelikle insanın metabolizmasının hızlı çalışarak kolaylıkla ödem atmasına yardımcı olur. Salataların çoğu akşam yemeklerinde görmem mümkündür. Bu salatalarda birçok çeşit otlar görebiliriz. Şimdi bu otların hangi otlar olduğunu, nelere iyi geldiğini kısaca sizlere sunmak isterim.

Öncelikle salata otları bazen haşlanarak ya da kavrularak da salatasının yapıldığını belirtelim
Bunların haricinde genel olarak yaptığımız salatalarda en çok kullandığımız ve herkesin mutlaka tükettiği bazı otlarda şunlardır;
" } ] }