{ "title": "Salata Diyeti", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/salata-diyeti.jpg", "date": "19.01.2024 08:33:39", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Salata diyeti, kısa sürede kilo vermenize yardımcı olacak şok diyetlerden biridir. Ancak diyet sırasında bazı kurallara riayet etmelisiniz. Özellikle diyet sırasında bol miktarda su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Yemeklerin üzerinden 15-20 dakika geçince yeşil çayla, sıcak su içmeye özen göstermelisiniz. Yemekten önce metabolizmayı hızlandırmak içinde, yeşil çay, tere tohumu, L-carnitine, zencefil gibi bitki çayları içilmelidir. Bitki çayı içtikten sonra da mutlaka su içmelisiniz. Yemek sırasında küçük lokmalar yemeli, ağır ağır yemeğinizi bitirmelisiniz. Ayrıca yemekte acı biber gibi metabolizmanızı hızlandıran besinlere yer vermelisiniz. Kahvaltı etmeden önce 45 dakika kadar tempolu yürüyüş yapmalısınız. Diyette yediğiniz salataların içeriğinde vitamin ve mineral sıkıntısı olmayacağından, kilo vermeniz zor olmayacaktır. Bu diyeti özellikle yazı formda karşılamak isteyenlere tavsiye ediyoruz. Bizim tavsiye ettiğimiz salata içeriklerini uygun şekilde değiştirebilirsiniz. Ancak salata diyetini 3 gün, 5 gün ya da 1 hafta kadar uygulayın. Bu sürelerden sonra diyete ara vermeli, daha sonra gerekiyorsa yeniden yapmalısınız.

Salata diyeti haftalık yemek menüsü

1. Gün

Kahvaltı: İlk gün kahvaltıda meyve salatası hazırlayın. Bunu 120 gram kavun ile 75 gram siyah üzüme ilave edeceğiniz papaya ile yapabilirsiniz.

Ara öğün: Yanında maydanozla birlikte, 1 dilim labne peynir sürülen kepek ekmeği.

Öğle yemeği: Salatanızda haşlanmış 100 gram taze fasulye, 1 adet kuru soğan ile 75 gram marul kullanın, Salataya yağ koymadan sadece tuz ve karabiber ile sirke ilave edin. Bu öğünde 125 gram haşlanmış tavuk göğsü de tüketeceksiniz.

Ara öğün: 1 adet kivi.

Akşam yemeği: bu öğünde beyaz peynir ve salatalıkla hazırlanan sandviç tüketin.

2. Gün

Kahvaltı: 2 dilim reçelli kepekli ekmek.

Ara öğün: 150 gram yağsız yoğurt.

Öğle yemeği: bu öğündeki salatada 50 gram mozarella peyniri, yarım kıvırcık marul, 1 adet yeşil biber ile 2 adet havuç kullanacaksınız. Salataya az zeytinyağı, tuz, sirke ve baharat ilave edebilirsiniz.

Ara öğün: Siyah üzüm 75 gram kadar.

Akşam yemeği: 3 yemek kaşığı parmesan peyniri, 200 gram mantar, baharat ve 1 adet yumurtayla hazırlanan omlet, maydanoz ve dereotuyla birlikte tüketilmelidir.

3. Gün

Kahvaltı: Öğünde 1 adet salatalık ve domatesle birlikte 1 dilim peynirli kepek ekmeği tüketilebilir.

Ara öğün: 100 gram mevsim meyvesi.

Öğle yemeği: Salatanızda 200 gram haşlanmış patates, 1 adet kırmızı biber, 1 adet taze soğan kullanabilir, maydanoz, sirke, tuz ve karabiberle tatlandırabilirsiniz.

Ara öğün: 125 gram portakal suyu.

Akşam yemeği: Brokoli ve kabakla hazırlanan salatayı, az yağlı yoğurtla tatlandırabilirsiniz. Yanında 2 dilim kepekli ekmek tüketilebilir.

4. Gün

Kahvaltı: 1 su bardağı portakal suyu, kepek ekmekli kaşarlı ve domatesli tost.

Ara öğün: 75 gram siyah üzüm kuru ya da taze olabilir.

Öğle yemeği: 200 gram marulla hazırlanan, az zeytinyağı, sirke, hardal, tuz ve karabiberle tatlandırılan salatayla, 4 adet mantar ve 1 adet elma tüketin.

Ara öğün: 100 gram domates ile 1 dilim etimek.

Akşam yemeği: Salatanızda 40 gram beyaz peynir, 1 demet küçük turp, 150 gram salatalık kullanabilir, bunu yine baharat, tuz, sirkeyle tatlandırabilirsiniz. Yanında isteğe balı 1 dilim kepekli ekmek yiyebilirsiniz.

5 Gün

Kahvaltı: 1 adet kırmızı biber ile 100 gram yağsız labne peyniri karıştırın. Bunu 2 dilim kepekli ekmekle tüketebilirsiniz.

Ara öğün: 250 ml domates suyu ya da 1 adet domates.

Öğle yemeği: Salatanızda 50 gram kıvırcık salata, 50 gram yoğurt, 1 adet kattı yumurta, limon suyu ve 1 adet domates kullanabilirsiniz. Bunu 2 adet galeta ile yiyebilirsiniz.

Ara öğün: 1 adet mevsim meyvesi kivi gibi.

Akşam yemeği: Öğünde makarna salatası tüketebilirsiniz. 50 gram makarna ile 100 gram mantar, 1 adet arpacık soğan, 1 çay kaşığı zeytinyağı kullanın. Yanında 100 ml domates suyu içebilirsiniz.

6. Gün

Kahvaltı: 30 gram yulafla, 100 gram kavun, 200 gram sütü karıştırarak tüketin.

Ara öğün: 200 gram yağsız yoğurt, 1 adet muz ile 1 adet kiviyle hazırlanan meyve salatası tüketin.

Öğle yemeği: 75 gram marul, 1 adet soğan, 150 gram salatalık ile yarım mangoyla hazırlanan salatayı, tuz, sirke ve karabiberle tatlandırın. Salatanızı 2 dilim kepekli ekmekli tüketebilirsiniz.

Ara öğün: 125 gram çilek ile 200 gram yağsız yoğurt karışımını tüketin.

Akşam yemeği: 75 gram ton balığı, 1 adet kuru soğan ve 300 gram domatesle hazırlanan salatayı, yine sirke, tuz ve karabiberle tatlandırın.

7. Gün

Kahvaltı: 5 yemek kaşığı corn flakes, 1 bardak yağsız süt ile 100 gram siyah üzümü karıştırarak tüketin.

Ara öğün: 1 adet mevsim meyvesi.

Öğle yemeği: Salatanızı 150 gram domates, 40 gram makarna ve 75 gram ıspanakla hazırlayacaksınız. Buna sirke, baharat ve karabiber ilave edebilirsiniz.

Ara öğün: 1 adet mevsim meyvesi.

Akşam yemeği: 30 gram haşlanmış tavuk göğsü, 50 gram roka, 1 adet ekşi elma ile hazırlanan salatanızı, limon suyu, karabiber, az zeytinyağı ve tuzla tatlandırabilirsiniz.
" } ] }