{ "title": "Roka Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/roka-salatasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 16:12:35", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Roka salatası, muhteşem aromasıyla en fazla balık sofralarına yakışacak mükemmel bir salata türüdür. Üstelik pratik bir şekilde hazırlanmakta, besin değerleri sağlığınıza yararlı olduğundan tavsiye edilmektedir. Malzemeleri çok hafifi olduğundan midevi bir salata tarifidir. Dilerseniz sizde içine damak tadınıza uyacak ilave malzemeler katabilirsiniz. Bunların içine domatesi, turşu ve nar tanelerini alabilirsiniz. Şimdi birlikte roka salatasını hazırlamaya başlayabiliriz.

Roka salatası için gerekli malzemeler
Üzeri için malzemeler
Roka salatası nasıl yapılır?

Önce yeşillikleri iyice yıkayın. Bunları hazırladığınız sirkeli suyun içine koyun. En az 10-15 dakika suyun içinde bekleyen yeşillikleri suyun içinde süzerek alın. Bunları bol suyun içinde bir defa daha yıkayın ve kevgirin içine alın. Burada suyu süzülen yeşillikleri irice doğrayın. Şimdi roka salatasının sosunu hazırlayın. Uygun bir kâsenin içine sızma zeytinyağını, nar ekşisi ve tuzu iyice çırpın.

Bu arada kırmızı biberi ocağın üzerinde közleyin ve kabuklarını soyun. Doğranmış yeşillikleri, rokayı salata tabağının içine yerleştirin. Bunları salata sosuyla iyice harmanlayın. Dövülmüş iç cevizi de ilave ederek, salatayla birlikte karıştırın. Közlediğiniz kırmızı biberleri uzun şeritler halinde keserek, bunları salata tabağının etrafına yerleştirin. Salatalığın da ince jülyen keserek, roka salatasının üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin. Kalan iç cevizden de üzerine serpin. Bu arada beyaz peyniri küp şeklinde hazırlayın ve salatanın üzerine serpme yapın. Roka salatası artık servis edilmeye hazır. Balıklar da piştiyse salatayı yemek masasına alabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }