{ "title": "Piyaz Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/piyaz-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 14:58:52", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Piyaz salatası, herkesin bildiği, severek yediği salata türlerinden biridir. Özellikle köfte ile ayrılmaz bir salatadır. Malzemesi baklagillerin en gözde türü olan kuru fasulye olduğundan, son derecede faydalıdır. Piyaz salatasının daha lezzetli hazırlanması için, bazı konulara dikkat edilmesi gerekir. İçeriğindeki temel malzeme kuru fasulye olduğundan, bunun seçimine özen gösterilmesi gerekir. Hem pişkin hem de şeker gibi lezzeti olan ispir fasulyesi ile salatanızı daha özel kılabilirsiniz. Bunun dışında şeker fasulyesi denilen türü tercih edebilirsiniz. Ne olursa olsun kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatmanız ve suyun içine biraz tuz atmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz. Fasulye suyun içinde kabarırken, tuzla birlikte daha lezzetli hale gelecektir. Bunu yemek yaparken de uygulayabilirsiniz. Piyaz salatasının en önemli püf noktası ise haşlama tamamlandıktan sonra, kuru fasulyeyi suyun içinde bekletmenizdir. Bu şekilde fasulyelerin kabukları çatlamayacak ve salata içindeki görünümü mükemmel olacaktır. Ancak kuru fasulyeleri kendi suyunda bekletin. Süzerek soğuk suya tutmayın. Kuru fasulyeyi haşlarken tam kıvamında pişirin. Yani ne kıtır olacak şekilde az ne de lapa gibi olacak şekilde fazla haşlayın. Tam kıvamında olsun. Dilerseniz artık piyaz salatasını birlikte hazırlamaya başlayalım.