{ "title": "Patates Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/patates-salatasi(2).jpg", "date": "19.01.2024 04:22:37", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "Patates salatası, Patates yaz kış bol bol tüketilen sebzeler arasında yer almakta. Oldukça doyurucu besin ve kalori değeri yüksek bir sebze olduğundan diyet yapan için pek önerilen bir sebze değildir. Patates bol lifi yapısından dolayı kabızlık şikâyetinin önüne geçer. Genç yaşlı herkes patatesi kızartma ve salata olarak bol bol tüketilmekte. Özellik altın günlerin patates salatası yapımın kolay ve doyurucu olması nedeniyle kadınların vazgeçilme salatası olarak bilinir. Her damağa hitap eden birden çok patates salatası vardır. Biraz da patates salatası tariflerinden bahsedelim.

Mayonezli Patates Salatası Malzemeleri (6 kişilik)
Mayonezli Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Salatayı patatesleri haşlayarak başlayalım. Patatesleri kabukları ile bir güzel yıkayalım daha sonra derin bir tencerenin içine patatesleri koyun ve patateslerin üzeri kapanacak kadar su koyun orta ateşte haşlamaya bırakın. Yaklaşık 20-25 dakika sonra haşlanan patateslerin kabuklarını soyup ezmeden derin bir kabın içine küp-küp doğrayıp soğumaya bırakın. Daha sonra kornişon turşu, havuç, maydanozu ince ince doğrayın. Bütün malzemeleri küp-küp doğradığımız malzemelerin içine koyup karıştırıyoruz ve sirke limonu da ekleyip karıştırıyoruz. Patates karışımın servis tabağına alıp üzerine yoğurt ve mayonezi karışımını dökelim daha sonra istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Yoğurtlu Patates Salatası Malzemeleri (8 Kişilik)
Yoğurtlu Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Patatesleri yıkayıp derin bir tencerenin içine koyup üzerine kapatacak kadar su ekleyin ve haşlanması için ocağa koyun. Yaklaşık 25-30 dakika sonra haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyup bir çatal yardımı ile derin kabın içinde ezin. Daha sonra ezdiğiniz patateslerin içine garnitürü yoğurt ve tuzu ekleyip bir güzel karıştırın daha sonra yoğurtlu patates salatasını servis tabağına alın ve üzerini pul biber ve nane ile süsleyin. Yoğurtlu patates salatası hazır istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Patates Salatası Malzemeleri (6 Kişilik)
Süslemek için
  • Siyah zeytin veya yumurta
Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Salatayı patatesleri haşlayarak başlayalım. Patatesleri kabukları ile bir güzel yıkayalım daha sonra derin bir tencerenin içine patatesleri koyun ve patateslerin üzeri kapanacak kadar su koyun orta ateşte haşlamaya bırakın. Patatesler haşlanırken bir yandan salatanın sosunu hazırlayalım. Küçük bir kabın içine zeytinyağı, tuz, pul biber ve sumağı ekleyip karıştırın. Daha sonra salata konacak yeşillikleri bir güzel yıkayıp ince ince doğrayın. 1 veya 2 yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Hemen ardından haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup derin bir kabın içine koyun, soyma işlemi bitikten sonra haşlanmış patatesleri küp-küp orta boy doğrayın. Doğradığımız patateslerin üzerine daha önce hazırladığımız sosu dökün bir iki kere karıştırdıktan sonra yeşilliklerini ekleyin ve birkaç daha karıştırın. Arzu ediyorsanız limon da ekleyebilirsiniz. Karıştırma işlemi bitikten sonra patates salatasını servis tabağına alabilirsiniz ve son olarak haşladığınız yumurtaları halka şeklinde salatanın üzerine doğrayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }