{ "title": "Patates Rulo Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/patates-rulo-salata.jpg", "date": "20.01.2024 16:43:49", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Patates rulo salata, çok sevilen ve tüketilen salatalardan biri de patates rulo salatadır. Çok şık görüntüsü ile zahmetli görünse de gayet kolay bir şekilde hazırlayacağınız bir salata tarifidir ve oldukça sağlıklıdır.

Patates rulo salata tarifi için gerekli malzemeler
Patates rulo salata nasıl yapılır?

Patates rulo salatasına başlarken önce patatesler yıkanır ve tencereye alınır üzerini geçecek kadar su eklenir ve ocağa alınıp altı açılır. Patatesler kaynamaya bırakılır patatesleri ezerek kullanacağımız için iyice pişmesi gerekir. Patatesler pişerken soğanlar soyulup yıkanır ve ufak ufak doğranır. Bir tavaya bir miktar tereyağı konulur ve ocağa alınıp altı açılır, tereyağı eriyince soğanlar eklenir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ardından kırmızı ve yeşil biberde küçük bir şekilde doğranıp pembeleşen soğanların içine atılır ve kavrulmaya devam eder. Bir diş sarımsak da ezilip bu harcın içerisine ilave edilir. Hepsi iyice kavrulur. Onlar kavrulurken mantarlar da soyulup yıkanır kimi soymadan kullanır tamamen tercih meselesi. Mantarlar da ince bir şekilde kesildikten sonra o da harca eklenir. Mantar önce kavrulup sonra suyunu bırakacaktır.

Bu sırada maydanoz çok ince bir şekilde doğranarak ilave edilir ve karıştırılır. Karabiber, pul biber ve tuz son olarak eklenir ve altı kapatılıp soğumaya alınır. Bezelye ve havuçlar temizce yıkanır ve ayrı ayrı haşlanıp süzülür. Bu esnada patateslerde kontrol edilip piştiyse sudan çıkarılmalıdır. Sudan çıkarılan patatesler soyulup derin bir kaba alınıp patates ezici aletler ile ezilmeli ve içerisine daha önceden haşlayıp süzülen havuç ve bezelye eklenerek karıştırılmalıdır. Fakat bezelye ve havuçları zedelememeye dikkat edilmelidir. İyice karışınca mutfak tezgâhına uzunca streç film serilmeli ve patatesli harç üzerine kalın bir tabaka olarak yayılmalıdır. Yaptığımız harç bir köşesinden başlayarak içerisine yaymadan bir sıra halinde dizilmeli ve streci kıvırarak rulo haline getirilmelidir. Şeklinin iyi çıkması için düzeltmeler yapılmalı ve bir süre bu şekilde bekletilmelidir. Tam olarak şeklini aldığından emin olunca yavaşça streçten çıkarılarak servis tabağına alınmalıdır. Üzerine bir miktar yoğurt çırpılarak dökülmeli ve sunuma hazırlanmalıdır.
" } ] }