{ "title": "Patates Çanağında Rus Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/patates-canaginda-rus-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 03:05:36", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Patates çanağında Rus salatası, bu salata çeşidi salatadan çok yemeklerin yanına hafif bir lezzet ya da beş çaylarındaki vazgeçilmez tatlardan biridir. Herkes tarafından çok sevilen ve çok pratik bir lezzettir.

Patates çanağında Rus salatası için gerekli malzemeler
Patates çanağında Rus salatası nasıl yapılır?

Bu salatayı yaparken kimi insanlar hazır garnitür kullanır fakat ben ev yapımı garnitür tarifi vereceğim. Salataya başlarken öncelikle kişi sayısına göre patatesler yıkanır soyulur ve birkaç parçaya kesilip tencereye alınır. Üzeri su ile doldurulunca ocağa alınır ve ocağın altı açılır. Patatesler haşlanmaya bırakılır. Patatesler tam haşlandıktan sonra bir süzgece alınır ve soğuması için bir kenara alınır. Bu arada Rus salatası için hazırlıklar başlanır. Patatesler ve havuçlar yıkanıp küp-küp doğranır bezelyeler ayıklanır. Patates ve havuç sert sebzeler olduğu için pişme süreleri de birbirlerine yakın olacaktır bu nedenle ikisi bir tencereye alınıp haşlanır fakat bezelyeler daha çabuk pişeceğinden ayrı bir tencerede haşlanmalıdır.

Haşlama işlemleri bitince önce bi soğuk suya tutulur ve ardından süzgece bırakılırlar ve soğuması beklenir. Diğer taraftan derin bir kap alınır ve içerisine isteğe göre yoğurt ve mayonez konulur. Oranlarını belirlemek sizin damak zevkinize kalmış ister mayonezi bol koyar yoğurdu azaltırsınız isterseniz de yoğurdu bol koyar mayonezi azaltırsınız. Bu iki lezzeti iyice karıştırıp soğuyan patates, havuç ve bezelyeleri içine ilave ediniz, ayrı bir tarafta kornişon turşuları küçük küçük doğrayıp onları da ilave ediniz ve iyice karıştırın ve son olarak mısır ekleyiniz görsel açıdan çok daha renkli ve güzel olacaktır. Rus salatamız hazır olduğuna göre şimdi patates çanağını yapalım. Soyup haşladığımız patatesleri derin bir kaba alalım ve patates ezici aletler kullanarak iyice ezelim.

İçerisine ince bir şekilde samut doğrayıp ilave edelim tuz, pul biber ve karabiber de ekleyelim tekrar karıştıralım. Kıvamını tam olarak alması ve lezzetini arttırmak için ayrı bir kapta tereyağı eritip onu da üzerine döküp elimizle yoğuralım. Patates püresinden daha koyu bir kıvamda olmalıdır ki rahat şekil verelim. Yoğurma işlemi tamamlanınca ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içlerini oyarak şekil verelim ve bu oyukları Rus salatası ile dolduralım. Eğer daha pratik olsun isterseniz çok küçük kâselerde ya da silikon kalıplarda da yapıp o şekilde servis edebilirsiniz. Önce kabın içini patatesli harçla doldurup sonra üzerine Rus salatası ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeyi istediğiniz şekilde yapıp sunuma hazırlayınca bir sos tavasına iki yemek kaşığı tereyağı alıp kavurun ve içerisine nane ekleyin iyice kavrulunca her bir çanağın üzerine birkaç çay kaşığı kadar ilave edin. Bu şekilde daha lezzetli olacaktır.
" } ] }