{ "title": "Oktay Usta Kereviz Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/oktay-usta-kereviz-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 16:21:27", "author": "UFUK DEMİRAL", "article": [ { "article": "Oktay Usta Kereviz Salatası özellikle ana yemeklerinizin yanında kullanabileceğiniz enfes bir salata çeşididir. Bunun yanı sıra Oktay Usta kereviz salatası kilo vermek isteyenlerin ve formda kalmak isteyenlerin vazgeçemediği bir salata türüdür. Bazı insanlar bu salatayı bir ara öğün olarak görse de bazıları bir öğlen veya akşam yemeği olarak da tüketmektedir. Sağlık için diyet yapanlara da doktorların tavsiye ettiği Oktay Usta Kereviz Salatası kalorisi yüksek ve bu nedenle doyurucu bir salatadır. Sağlık açısından etli veya yağlı yemeklere göre daha yaralı olduğu içinde ayriyeten tercih edilmekte ve günün her saatinde rahatça tüketilebilmektedir.

Oktay Usta Kereviz Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Oktay Usta Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle dereotunu veya maydanozu güzelce yıkayıp saplarından ayırarak ince ince kıyıyoruz. Biz bu tarifimizde dereotu kullanacağız isteyenler aynı şekilde maydanozu kullanabilir. Daha sonra sarımsakları rendeliyoruz. Bunun arkasında kerevizi güzelce temizleyip soyuyoruz ve yine rendeliyoruz. Kerevizin kararmaması için bu işlemi hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor fakat hızlı yaparken elinizdeki bıçağı veya rende aletini dikkatli kullanmalısınız çünkü sağlık her şeyin önündedir. Daha sonra geniş bir kabın içine de süzme yoğurdu koyuyoruz ve akıcı bir vaziyet alana kadar iyice çırpıyoruz. Daha sonra yoğurdun içerisine cevizi, dereotunu, sarımsağı ve kerevizi koyarak iyice karıştırıyoruz. Soğuk yenilen bir salata çeşidi olan Oktay Usta Kereviz Salatasını 1-2 saat buzdolabında beklemeye alıyoruz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra tuzunu ve isteğe göre baharatını koyarak iyice karıştırıyoruz ve servis tabaklarına koyarak soframızı süslüyoruz. Salatamız hazır, afiyet olsun." } ] }