{ "title": "Narlı Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/narli-salata.jpg", "date": "20.01.2024 17:56:50", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "Narlı salata, lezzet bakımından çok lezzetli olan nar, içerisinde barındırdığı B1, B2 ve c vitaminleri ile tam bir şifa kaynağı olan nar, aynı zamanda potasyum, demir minerali, kalsiyum ve fosfor mineralleri bakımından da çok zengin bir içiriğe sahiptir. Vitamin ve mineral deposu olan bu meyvenin birçok faydası da bulunmaktadır. Özellikle yorgunluğu giderip enerji veren nar, aynı zamanda harareti keser. Çarpıntıyı giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mide iltihabı ve ağız içi yaraları için faydalıdır. Akciğer, meme, cilt, kolon ve prostat kanseri riskini önler. Kansere karşı vücudu korur. Kandaki kolesterol oranını dengeler. Tansiyonu düşürür. Kalp damar hastalıklarına karşı korur. Şeker hastalığına çok iyi gelir. Romatizma ağrılarını dindirir ve özellikle menopoz dönemindeki şikâyetleri ortadan kaldırır. Bu şifa deposu olan meyve sade ve suyu sıkılarak tüketilir. Aynı zamanda birçok yemek ve salata çeşidini süsleme de kullanılır. Bu salatalardan bir tanesi olan narlı bulgur salatası tarifini sizinle paylaşalım. Bu işleme salatamızda kullanacağımız malzemelerimizi sayıp başlayalım.

Narlı bulgur salatası malzemeleri
Narlı bulgur salatası nasıl yapılır?

Narlı bulgur salatası malzemeleri hazırladık ve yapım aşamasına geçtik. Öncelikle ince bulguru, içerisinde yıkayıp yumuşamaya bırakacağımız derin kabın içerisine aktarıyoruz. Üzerine su ilave edip iyice yıkıyoruz. Suyunu süzdükten sonra, hazırladığımız altı çay bardağı kaynar suyu bulgurumuzun üzerine ilave ediyoruz. Üzerini kapatarak, suyunu çekmesi için bekletiyoruz. Bulgurumuzu suyunu çekmesi için bir kenara alıyoruz. Bulgurumuz suyunu çekerken, biz bu arada sekiz adet taze soğanımızın kabuklarını soyuyoruz ve temiz olana kadar bol su ile yıkıyoruz. Yıkadığımız soğanları bir tarafa bırakıyoruz. Salatamız için ayırdığımız bir demet maydanozumuzu da temizleyerek aynı şekilde bol su ile yıkıyoruz. Yıkamış olduğumuz sekiz adet taze soğan ve bir demet maydanozumuzu, ince ince doğruyoruz. Salata malzemelerinden olan salatalığımızı yıkayıp kabuklarını soyuyoruz ve küp şeklinde küçük küçük doğruyoruz. Doğramış olduğumuz taze soğan, maydanoz ve salatalıklarımızı bir kenara alıyoruz.

Salatamızın sosu için bulundurduğumuz, bir tatlı kaşığı salçayı bir yemek kaşığı sıvı yağında iyice kavuruyoruz. Kavurduğumuz salçayı, suyunu tamamen çekmiş olan bulgurun üzerine aktarıyoruz. Bulguru karıştırarak salçayı yediriyoruz. Bulgur salçanın rengini aldıktan sonra üzerine, doğramış olduğumuz taze soğan, maydanoz ve salatalığı aktarıyoruz. İki çay bardağı dövülmüş cevizimizi aktardıktan sonra hafif bir şekilde harmanlıyoruz. Harmanladığımız malzemelerin üzerine son olarak, iki limonun suyunu sıkıp ekliyoruz ve zeytinyağını, nar ekşisi, pul biber, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu da kattıktan sonra iyice karıştırarak harmanlıyoruz. Karıştırıp harmanladığımız narlı bulgur salatamız servise hazır hale gelmiştir. Aileniz ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }