Mısırlı tavuk salatası, Tavuk ve mısırın birleşmesiyle oluşan muhteşem farklı bir lezzettir. Besin değeri düşük doyurucu bir salatadır. Mısırlı tavuk salatasının kalori değeri düşük olduğunda diyet yapanlar öğlen yemeği olarak tercih etmekte. Ev hanımları ise yapımın kolay ve masrafsız olmasından dolayı altın günlerinde ilk sıra da yer almakta. Yaz aylarında yağlı yiyeceklerin yerine bol tüketilen oldukça lezzetli bir salatadır.
Mısırlı Tavuk Salatası Malzemeleri 6 Kişilik
1 adet tavuk göğsü
1 kâse süzme yoğurt
1 su bardağı mayonez
2 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Yarım demet dereotu
Yarım demet yeşil soğan
7-8 adet kornişon turşu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
1 su bardağı haşlanmış mısır
Mısırlı Tavuk Salatası Nasıl Yapılır?
Salatayı yapmaya ilk olarak tavuk göğsünü haşlama ile başlayalım. Derin bir tencerenin içerisine tavuk göğsünü, suyu ve biraz da tuz atıp orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika sonra tavuk göğüsleri pişmiş olur. Pişen tavuk göğsünü küçük parçalar halinde ayırın bir tabağın içine koyun kenarda beklesin. Daha sonra sarımsakları soyun ve ezin. Süzme yoğurdu derin bir kabın içine koyun ve ezilmiş sarımsağı ekleyip biraz karıştırdıktan sonra mayonezi de ekleyip bir güzel karıştırın. Daha sonra yeşil soğanı, dereotunu kornişon turşuyu ve cevizi sırası ile küçük küçük doğrayın ve yoğurt karışımın içine koyun. Hemen ardında mısırı, parçalanmış tavuk göğsünü, tuz, kimyon, karabiber, pul biberi koyup bir güzel karıştırıyoruz. Herhangi bir borcama tavuk karışımın eşit bir şekilde döküp bastırıyoruz ve karışımın üzerine yine eşit bir şekilde mısır koyuyoruz. Borcamın üzerine streç ile kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.