{ "title": "Mimoza Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/mimoza-salata.jpg", "date": "20.01.2024 14:11:49", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Mimoza salata, tam özel günlerin salatası denilecek bir salatadır. Farklı lezzetiyle herkesin gönlünü kazanacağını düşünüyoruz. Salatanız bir pasta görünümünde olduğundan, sunumu da heyecan verici olacak. Konuklarınıza özel bir şey hazırladığınız için mutlu olacaksınız. Bu salatanın içinde biz beyaz lahana kullanmayı tercih ettik. İsterseniz tavuk eti, balık ve kırmızı et ile salatayı hazırlayabilirsiniz. Salata kat kat hazırlandığından, bizim beyaz lahana koymayı tercih ettiğimiz katlara, sizler tercih ettiğiniz et türlerini de koyabilirsiniz. Ancak eti haşlamanız ve iyice parçalamanız gerekiyor. Bir de salatada kullanacağınız yoğurdun ekşi olmaması gerekiyor. Bu şekilde daha lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Başta dediğimizi gibi mimoza salata bir pasta görünümünde oluyor. Bu nedenle kek yaparken kullandığınız kelepçeli kalıplardan kullanmanızı tavsiye ederiz. Sizin için daha pratik olacaktır. Bu kadar laf ettik, artık mimoza salata yapımına başlayabiliriz.

Mimoza salata için gerekli malzemeler
Sos malzemeleri
Mimoza salata nasıl yapılır?

Salatayı yapmak için, ilk olarak derin bir kâsede sosu hazırlamamız gerekiyor. Kâsenin içine süzme yoğurdu, ezdiğimiz sarımsakları, limon suyu, mayonezi ve tuzu koyarak iyice karıştırıyoruz. Bu şekilde sosu hazırlamış olduk. Dinlenmesi için kenarda bekletiyoruz.

Havuçları ve patatesleri yıkayıp, ayıkladıktan sonra kesmeden bütün olarak haşlamaya koyalım. Beyaz lahanayı da yıkadıktan sonra, incecik kıyalım ve biraz tuzla birlikte ovalım. Yumurtaları da haşlamaya alalım. Bu arada haşlanmış olan patates ile havuçları ayrı yerlerde rendeleyelim. Haşlanmış yumurtaların sarısını ve beyazını da ayrı olarak rendeleyelim.

Şimdi salatanın servisinde kullanacağımız tabağı önümüze alalım. Üzerine kelepçeli ke kalıbını yerleştirelim. Şimdi sırayla mimoza salatanın malzemelerini yerleştirmeye başlıyoruz. En alt tabakaya dövülmüş iç cevizleri sıralayalım. Cevizlerin miktarı tabağın altını iyice kaplasın. Eğer miktar az gelirse, ilave yapabilirsiniz. Cevizlerin üzerine bir sıra rendelenmiş patatesleri yayalım. Bu malzemeleri koyarken, rendelenmiş olanları hafifçe tuzlayım ki, salatamızın lezzeti güzel olsun. Patatesleri yerleştirince, üzerine salata için hazırladığınız sostan biraz gezdirin. Salatanın sosunu her kata dökeceğiniz için, miktarı iyi ayarlamalısınız. Patateslerin üzerine rendelediğiniz havuçları, üzerine yine sosu gezdirin. Bundan sonra ince kıyılan beyaz lahanayı koyun. Eğer lahana beklerken sulandıysa, elinizle sıkarak lahanaları kalıbın içine yerleştirin. Üzerine yine salata sosunu gezdirin. Bu katla birlikte sosta bitmiş olur. Şimdi rendelenmiş yumurta beyazlarını serpin, üzerine rendelemiş yumurta sarılarını serpin. En son olarak kalan dövülmüş iç cevizleri yerleştirin.

Mimoza salata yapımı bu şekilde sona erdi. Ancak bundan sonra salatanın buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendirilmesi gerekiyor. Eğer salatanızı bir gece evvel hazırlarsanız, bizce daha iyi olur. Salatayı servis edeceğiniz zaman, çevresinde bulunan kelepçeli kalıbı çıkarın. Salatanın üzerine biraz maydanoz koyarak süsleyin. Mimoza salata bütün olarak servis edilir. Konuklarınız salatanızı bu şekilde görmelidir. Daha sonra dilimleyerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }