{ "title": "Meyve Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/meyve-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 02:03:59", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Meyve salatası, birbiriyle uyumlu meyveler kullanılarak hazırlanan bir tariftir. Bu salatanın hazırlanması sırasında meyveler küçük doğranmakta ve farklı soslar sayesinde lezzetlendirilmektedir. Salatanın içinde kullanacağınız soslar sayesinde, konuklarınıza ikram edeceğiniz mükemmel bir ikramlık hazırlayabilirsiniz. Özellikle yaz akşamlarında hamur işi tatlıların yerini alacağını söyleyelim. Meyve salatasında genellikle krem şanti gibi yüksek kalorili soslar kullananlara da seslenelim. Meyvelerin yararlı etkilerinden daha iyi faydalanmak için, limon suyu, jöle, bal, reçel, dondurma tarzı daha hafif soslarda tercih edebilirsiniz. Fakat sosları kullanırken biraz dikkat etmelisiniz. Salatanın içinde çok tatlı olmayan ayva, greyfurt tarzı meyveler bulunuyorsa, mesela balı tercih edebilirsiniz. Aksi halde salatanız daha ağır olacaktır. Salatanızın içinde mandalina, portakal gibi turunçgiller yoksa içine limon suyu, portakal suyu koyarak hafif bir lezzet elde edebilirsiniz. Görünüm olarak daha görsel bir salata hazırlamayı düşünüyorsanız, jöle kullanmanız yerinde olur. Bunun için sade jöle ya da meyve aromalı olanları kullanabilirsiniz. Bu tür meyve salatasının şeffaf cam kaselerin içine hazırlayın ve sunumuzu da bu şekilde yapın. Yaz ayları geldiğinde, meyve salatanız için dondurma bir kurtarıcı olacaktır. Hem serinleyecek hem de lezzetli meyvelerden tatma olanağına sahip olacaksınız. Artık birlikte lezzetli bir meyve salatası hazırlayabiliriz.

Meyve salatası için gerekli malzemeler
Meyve salatası nasıl yapılır?

Meyve salatası hazırlığına içine koyacağımız meyveleri doğramakla başlayalım. Önce muzları soyalım ve bunları küçük küp şeklinde doğrayalım. Doğranmış meyveleri önce ayrı kaselerin içine koyalım. Kivileri de soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Şeftalilerin kabuklarını soyalım. İçindeki çekirdeklerinden ayırarak, yine küp şeklinde doğrayalım. Çilekleri de yıkayalım, tüm kumları temizlensin. Bunları da küp şeklinde doğrayalım. Tüm meyveleri büyük bir kâsenin içinde karıştıralım. Ama meyvelerin ezilmemesine dikkat edelim. Bunun içine nar tanelerini de ilave edelim. Bu şekilde mükemmel bir renk cümbüşü yakaladık. Kırmızı, yeşil, sarı, turuncu renkler salatamıza harika bir görünüm verecektir. Meyve salatanızı kısa bir süre buzdolabına koyarak dinlendirin. Bu şekilde meyveler birbiriyle uyum sağlayacak, lezzetleri karışacaktır. Bu arada kâsenin üzerini örtmeyi unutmayın.

Şimdi servis için kullanacağımız şeffaf meyve salatası kaselerini hazırlayalım. Salatadan belirli miktarda alarak, kaselerin içine ezmeden koyalım. Her birinin üzerine bembeyaz sade dondurmadan birer parça ilave edelim. Üzerlerine dövülmüş ceviz içinden serpelim. Meyve salatasının bu hazırlığını ikramı yapacağımız sırada yapalım. Çünkü dondurma önceden konursa eriyecektir. Artık dondurmayla lezzetlendirdiğiniz meyve salatasını sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }