{ "title": "Meksika Fasulyesi Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/meksika-fasulyesi-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 23:14:43", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Meksika Fasulyesi Salatası, Meksika Fasulyesi, bizim memleketimizdeki fasulyelerin aslında aynısı bu fasulyede sadece renk değişikliği var. Meksika fasulyesi adından da anlaşıldığı üzere Meksika bölgesine ait baklagillerden olan küçük ve koyu bordo renkli, taneleri uzun boyutuna rağmen şaşırtıcı derecede zengin bir içeriği olan magnezyum kaynağıdır. Bu sebeple, kişilerde magnezyum eksikliğinden kaynaklanan bitkinlik ve yorgunluk hissinin ve kaygı gibi endişe korkusunun giderilmesinde de çok etkili bir kuru bakliyattır. Diğer tüm fasulye çeşitlerinden daha yüksek değerde antioksidan içermektedir. Tam bir lif deposudur. Meksika fasulyesi aynı zamanda da güçlü bir protein kaynağıdır. İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir eksiği bulunmadığı için kuru fasulye vejetaryen beslenme için de iyi bir alternatif yiyecektir. Kolesterol seviyesini ayarlamaktadır. Kolon fonksiyonlarının ve kan basıncını düzenler. Meksika fasulyesi, yaban mersininden daha güçlü bir antioksidandır. Protein ve anorganik tuzlar açısından çok zengin olan fasulye kalp ve kemik sağlığını destekler, kemik yapısının güçlenmesinde yardımcı olmaktadır.

Meksika Fasulyesi tüketmek mutlu ve sağlıklı olmak için harika bir yoldur. Sadece sağlıklı olmamıza yardımcı olmaz aynı zamanda da yaratıcılığa açık lezzeti ile damakları da memnun eder. Gelin şimdi damaklarımız da gerçek lezzet ve tat bırakacak bir salata yapalım bu güzel bakliyatla.

Meksika Fasulyesi Salatası İçin Malzemeler: 6-8 kişilik
Meksika Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır?

Eğer Meksika fasulyemiz konserve değilse öncelikle fasulyemizi haşlarız, süzeriz. Eğer ki konserve kullanacaksak bu işlemi yapmamıza gerek yoktur, sadece kutuyu açıp içindeki fasulyeleri bir süzgeç üzerine döküp güzelce yıkayalım. Sonra süzülmesi için bir kenarda bekletelim. Ocakta kırmızı biberlerimizi közleyelim kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayalım. Konserve mısırımızı da bir süzgeç üzerine döküp yıkayalım, 1-2dakika kadar süzülmesi için kenara koyalım. Kornişon turşularımızı da küçük küp şeklinde doğrayalım. Yeşilliklerimizi de taze soğanı, maydanozu, dereotunu, taze naneyi de ince ince doğrayalım. Derin bir karıştırma kabı içine fasulyeleri, mısırları, közlenmiş biberleri, kornişon turşuyu ve yeşillikleri koyup, üzerine de nar ekşisi biraz limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyerek hepsini birlikte karıştıralım. Servis tabağına alıp sunum için dolapta bekletelim. Görüntü harika inanın lezzeti de bir o kadar güzel lütfen deneyin göreceksiniz. Şimdiden herkese yiyenlere şifa olsun.

Afiyet Olsun.
" } ] }