{ "title": "Mayonezli Makarna Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/mayonezli-makarna-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 13:15:17", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Mayonezli makarna salatası, sizlere tek başına bile öğün olabilir. Üstelik hafif, besleyici ve doyurucu özelliğiyle beğeninizi kazanacak. Özellikle aniden gelen misafirler içinde güzel bir ikram olacaktır. Çay saatlerinde bile ikram edebileceğiniz, ana yemekleri destekleyen lezzetli bir salatadır. Farklı makarna türlerinden hazırlanabilir. Bu sizin tercihinize kalmış. Şimdi birlikte makarna salatasını hazırlayalım, konuklarımıza güzel bir sürpriz yapalım.

Mayonezli makarna salatası için gerekli malzemeler
Mayonezli makarna salatası nasıl yapılır?

Salatanın hazırlığına ilk olarak makarnayı haşlamakla başlayalım. Bir tencerenin içine yeterince su, biraz tuz ile 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek kaynatmaya başlayın. Su kaynayınca içine boncuk makarnayı atıyoruz. Makarna yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sakın fazla pişirmeyin, makarna salatası hazırlayacağımızdan, makarnanın sadece 10-12 dakika pişmesi yeterli olacak. Bu arada patates ile havucu yıkayın ve küçük küp şeklinde doğrayın. Bu malzemeleri de tencerede su kaynatarak, yumuşayıncaya değin haşlayın. Daha sonra havuç ve patateslerin suyunu süzün, kenarda soğumasını bekleyin. Makarnada kıvamında pişince, suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. Soğuk sudan geçirmezseniz, makarna pişmeye devam edecektir. Dolayısıyla salatada istediğiniz kıvamı yakalayamayacaksınız.

Şimdi mayonezli makarna salatasının diğer malzemelerini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Önce sosisleri dörde bölerek, dilimlemeye başlayın. Bunları ufak bir tavada 1 yemek kaşığı yağla birlikte pişirin. Kornişon turşuları da dörde bölerek, minik minik doğrayın. Dereotu ile maydanozu da ayıklayarak, incecik kıyın.

Salatanın malzemelerini karıştırmak için, derin bir kâse alın. İçine haşlanmış makarnaları, patates ile havucu, sosisleri, konserve bezelye ile haşlanmış mısırı, ince kıyılmış dereotu ile maydanozu, karabiber kırmızı pul biber ve tuzu koyarak, malzemeleri iyice karıştırın. Başka bir kâsede yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsak ile biraz tuzu karıştırın. Bunu makarnanın olduğu kâseye dökerek, dikkatlice tüm malzemeye bulayın. En son olarak mayonezli makarna salatasının üzerini streçle kapatarak, buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin. Daha sonra servis kaselerine aldığınız mayonezli makarna salatasını konuklarınızın beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }