{ "title": "Maş Fasulyesi Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/mas-fasulyesi-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 21:27:06", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Maş fasulyesi salatası, oldukça faydalı olmasının yanında, lezzetli bir salata tarifidir. Görünüm olarak yeşil mercimeğe benzetilen maş fasulyesi salatası, tat olarak da yeşil mercimeği anımsatmaktadır. Eskiden ülkemizde cin börülcesi olarak bilinen maş fasulyesi, son zamanlarda daha fazla tüketilmeye başlanmıştır. Bu bakliyat çoğunlukla ithal edilse de artık ülkemizde de yetiştirilmeye başlamış, salata ve çorba gibi yemeklerde kullanılmaya başlanmıştır. Protein bakımından zengin olduğundan, vejetaryenlerin ilgi gösterdiği bir üründür. Aynı zamanda kolesterolü dengeler kalp hastalığı riskini azaltır, yaşlanma karşıtı olup, tok kalmaya yardımcı olur. Bu salatayı yemeklerin yanına hazırlayabileceğiniz gibi, çay saatleriniz içinde yapabilirsiniz. Dilerseniz maş fasulyesi salatasını birlikte hazırlamaya başlayalım.

Maş fasulyesi salatası için gerekli malzemeler
Sos malzemeleri
Maş fasulyesi salatası nasıl yapılır?

Maş fasulyesini bir gece evvel suyun içinde ıslatmanız gerekir. Eğer fasulyeyi ıslatmamışsanız, suyun içinde 3-4 saat bekleterek, hazırlığa başlamanız gerekecek. Daha sonra tencerenin içine koyduğunuz maş fasulyesine su lava ederek, orta ateşte yaklaşık olarak 15-20 dakika haşlayın. Bu arada fasulyeleri kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Çünkü fasulyeleri dağılmadan pişirmeniz gerekir. Unutmadan belirtelim, maş fasulyesi haşlandığı sırada biraz kötü kokar. Yeteri kadar haşlandığında, fasulyenin suyunu süzelim ve ılınmasını bekleyelim.

Bu arada salataya ilave edilecek olan malzemeleri doğrayalım. Yeşil soğanları, dereotu ve maydanozu incecik kıyalım. Bunları ayrı yerlere koyalım. Közlenmiş kırmızı biberi, kornişon turşusunu da küçük doğrayalım. Maş fasulyesi salatasının sosunu hazırlamaya başlayalım. Kâsenin içinde limon suyu, koruk suyu ya da nar ekşisini, sızma zeytinyağını, tuzu, nane, sumak ve karabiberi iyice karıştıralım.

Ilınmış olan maş fasulyesini bir kâsenin içine alalım. İçine sosu dökerek karıştıralım. Sosu erkenden döküyoruz ki, salatamız daha lezzetli olsun. İçine mısır konservesini, doğranmış kornişon turşusunu, közlenmiş kırmızı biberi koyarak, bunları da karıştırın. Yeşillikleri hemen ilave etmiyoruz. Çünkü sosla birlikte pörsümemeleri için.

Maş fasulyesi salatasını servis edeceğiniz zaman, içine doğranmış yeşillikleri ilave ederek karıştırın. Üzerine nar tanelerini serpiştirin. Salatanızı konuklarınız çok beğenecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }