{ "title": "Marul Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/marul-salatasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 17:47:19", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "Marul salatası, içerisinde bulundurduğu A, B, C, D ve e vitaminleri ile tam bir şifa kaynağı marul, ayrıca içerdiği kalsiyum, demir, sodyum, bakır, iyot, fosfor ve çinko mineralleri bakımından da çok zengin bir yeşil bitkidir. Birçok faydası bulunan bu yeşil bitkinin en çok, anne sütünü arttırdığı, sinirleri yatıştırdığı, uykusuzluğu giderdiği, kabızlığı giderdiği, sinirsel kalp çarpıntılarını kestiği, kandaki şeker miktarını düşürdüğü, basura iyi geldiği, kanı temizlediği, hazmı kolaylaştırdığı, idrar söktürücü olduğu, romatizma hastalığına faydalı olduğu, göğsü yumuşattığı, böbrek iltihaplarını giderdiği, adet ağrılarını kestiği, suyunun ergenlik sivilcelerini giderdiği, lapasının, kan çıbanı, apse ve yanıklarda faydalı olduğu gibi daha sayamadığımız birçok faydası olan marul, sade olarak tüketildiği gibi, genellikle salatalarda kullanılarak da tüketilir. Peki, bu şifa kaynağı yeşil bitkinin salatası nasıl yapılır. Birçok salata çeşidi olan marulun, salata çeşitlerinden bir tanesini sizinle paylaşalım. Marul salatası için gerekli olacak malzemeleri sayarak, salatamızın yapım aşamasına geçelim.