{ "title": "Marul Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/marul-salatasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 17:47:19", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "Marul salatası, içerisinde bulundurduğu A, B, C, D ve e vitaminleri ile tam bir şifa kaynağı marul, ayrıca içerdiği kalsiyum, demir, sodyum, bakır, iyot, fosfor ve çinko mineralleri bakımından da çok zengin bir yeşil bitkidir. Birçok faydası bulunan bu yeşil bitkinin en çok, anne sütünü arttırdığı, sinirleri yatıştırdığı, uykusuzluğu giderdiği, kabızlığı giderdiği, sinirsel kalp çarpıntılarını kestiği, kandaki şeker miktarını düşürdüğü, basura iyi geldiği, kanı temizlediği, hazmı kolaylaştırdığı, idrar söktürücü olduğu, romatizma hastalığına faydalı olduğu, göğsü yumuşattığı, böbrek iltihaplarını giderdiği, adet ağrılarını kestiği, suyunun ergenlik sivilcelerini giderdiği, lapasının, kan çıbanı, apse ve yanıklarda faydalı olduğu gibi daha sayamadığımız birçok faydası olan marul, sade olarak tüketildiği gibi, genellikle salatalarda kullanılarak da tüketilir. Peki, bu şifa kaynağı yeşil bitkinin salatası nasıl yapılır. Birçok salata çeşidi olan marulun, salata çeşitlerinden bir tanesini sizinle paylaşalım. Marul salatası için gerekli olacak malzemeleri sayarak, salatamızın yapım aşamasına geçelim.

Marul salatası malzemeleri
Marul salatası nasıl yapılır?

Marul salatası için gerekli olan malzemelerimizi hazırladık ve salatamızın yapım işlemine geçtik. Öncelikle salatamızın ana maddesi olan marulu yaprak, yaprak ayırıp geniş bir kabın içerisinde temiz olacak şekilde iyice yıkıyoruz. Yıkadığımız marulları, suyu süzülsün diye bir kenara bırakıyoruz. Marulumuzun suyu süzülürken biz bu arada, marul salatasını içerisine koymak için ayarladığımız, bir adet taze soğan ve bir adet taze sarımsağımızı yıkayıp, suyunu süzüyoruz. Yıkamış olduğumuz soğan ve sarımsağı, ince ince doğruyoruz ve salatamızı içerisinde harman etmek için önceden ayarladığımız geniş ve derin kabın içerisine aktarıyoruz. Küçük doğramış olduğumuz soğan ve sarımsağın üzerine bir miktar tuz serperek hafifçe eziyoruz. Ardından salata malzemelerimiz içerisinde bulunan bir demek maydanozu, iyice temizleyip yıkıyoruz ve suyunu süzdükten sonra, ince ince doğruyoruz ve kabımızdaki malzemenin içerisine aktarıyoruz. Suyunun süzülmesi için kenara bıraktığımız marulu, suyu süzüldükten sonra alıyoruz. Marulumuzu ince bir şekilde doğrayarak, diğer malzemelerin içerisine koyuyoruz. Ardından salatamız için ayırmış olduğumuz, üç tane orta boy domatesi ve bir tane yeşil biberi, temiz olacak şekilde iyice yıkıyoruz. Yıkadığımız domates ve biberi ince ince doğrayıp salata kabımızın içerisine aktarıyoruz ve üzerine bir tatlı kaşığı kuru nane ve bir tatlı kaşığı pul biberimizi ilave ediyoruz.

Marul salatamızın sosunu ayarlamak için, salataya koymak için ayırdığımız bir adet limonun suyunu sıkarak, marul salatası sosu için hazır bulundurduğumuz orta boy kâsenin içine aktarıyoruz. İçerisine bir miktar tuz ilave ediyoruz. Yarım çay bardağı sıvı yağımızı ve bir yemek kaşığı elma sirkemizi de ekleyerek karıştırıyoruz. Hazır olan marul salatası sosumuzu, marul salatasının üzerine döküyoruz ve salatamızı iyice karıştırıp harmanlıyoruz. Marul salatamız artık hazır. Ailenize ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }