{ "title": "Mantar Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/mantar-salatasi.jpg", "date": "20.01.2024 04:13:28", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "Mantar salatası, içerisinde bol miktarda A, B, D ve K vitaminleri barındıran mantar, ayrıca bol miktarda mineral, kalsiyum, potasyum, fosfor, demir, çinko ve bakır içerir. Tam bir vitamin kaynağı olan mantarın ayna zamanda birçok faydası da bulunmaktadır. Özellikle, yorgunluğa gideren, göze ve vücuda kuvvet veren, sinirlere iyi gelen, bedenin gelişmesinde yardımcı olan, düşünme ve öğrenme yeteneğini geliştiren, bedensel ve zihinsel gelişimi destekleyen, kansızlığa iyi gelen, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttıran, metabolizmayı hızlandıran, kilo vermede yardımcı olan, özellikle çocuklarda diş ve kemik gelişimini destekleyen bu şifa deposu bitki aynı zamanda cildi güzelleştirir ve yaraların iyileşmesine da yardımcı olur. Mantar, çeşitli yemeklerde kullanılarak tüketildiği gibi, salatası yapılarak da tüketilebilir. Pratik bir mantar salatası malzemeleri ve yapım işlemini sizinle paylaşmak istedik. İşe mantar salatası için gerekli olan malzemeleri sayarak başlayalım.

Mantar salatası malzemeleri
Mantar salatası nasıl yapılır?

Mantar salatası için gerekli olan malzemelerimizi hazırladık ve salatamızı yapım işlemine geçtik. Öncelikle salatamızın ana malzemesi olan mantarlarımızı, yıkamak için bulundurduğumuz kabın içerisine koyuyoruz. Üzerine su bırakıp, temiz olana kadar iyice yıkıyoruz. Yıkadığımız mantarları, haşlamak için ayarladığımız tencerenin içerisine koyuyoruz. Üzerine hazır bulundurduğumuz suyu ekliyoruz ve orta ateşteki ocağın üzerine koyuyoruz. Yaklaşık 10-15 dakika arasında mantarlarımızı haşlıyoruz. Mantarlarımız haşlanırken biz diğer taraftan, mantar salatası malzemelerimizden olan bir adet kırmızıbiber ve bir adet yeşil biberi, sıcak fırında hafif şekilde közlemeye bırakıyoruz. Kırmızı ve yeşil biberlerimiz közlenirken biz de salatamız için ayırdığımız bir tutam maydanozu ve bir sap taze soğanı temizleyerek iyice yıkıyoruz. Yıkadığımız maydanozu, taze soğanı ve salata için hazırladığımız iki adet salatalık turşusunu ince ince kıyıyoruz. Bu arada haşlanmış olan mantarlarımızı ocaktan alarak suyunu süzüyoruz ve ince ince dilimliyoruz. Fırında közlediğimiz kırmızı ve yeşil biberlerimizi de alarak kabuklarını soyuyoruz ve dilimliyoruz. Hazırlamış olduğumuz tüm salata malzemelerini, karışım için önceden hazırlamış olduğumuz geniş ve derin kabımızın içerisine aktarıyoruz.

Üzerine lezzet vermesi için hazırlığımız, bir yemek kaşığı sirkeyi, bir yemek kaşığı zeytinyağını ve tuzu da ilave ederek iyice karıştırıp, harman yapıyoruz. Artık hazır olan marul salatamızı servis tabağına alıyoruz. Vitamin deposu olan bu lezzetli mantar salatanızı aileniz ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }