{ "title": "Makarnalı Rus Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/makarnali-rus-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 06:56:00", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Makarnalı Rus Salatası, lezzetli bir tariftir.

Makarnalı Rus Salatası İçin Malzemeler: 6 Kişilik
Süslemek için
Makarnalı Rus Salatası Nasıl Yapılır?

İlk olarak makarnamızı haşlayarak salatamızı yapmaya başlayalım. Bir tencereye su koyalım içine tuz atalım ve tencereyi ocağa koyalım. Su kaynamaya başlayınca makarnaları dökelim pişmeye bırakalım. Paketin üzerinde yazan pişirme süresini göz önünde bulundurarak veya arzu ettiğiniz yumuşaklıkta pişirelim. Makarnalarımız pişince süzmeden önce 1-2 bardak soğuk su dökelim sonra süzelim. Makarna haşlamada bu bir püf noktadır, besin değerini kaybetmemesi için suyunu süzmeden önce soğuk su döküp süzülmesi tavsiye edilir. Süzülen makarnalarımızı bir kenara alalım ve diğer malzemelerimizi hazırlayalım. Eğer taze bezelye kullanacaksak bezelyeleri haşlamamız gerekmektedir. Aslında bu salata için hazır konserve garnitürü de kullanabilirsiniz. Fakat ekonomik olması için ben kendim garnitürlerimi haşlamayı tercih ediyorum. Taze bezelye mi, küçük küpler halinde doğranmış havuçları ve yine küçük küpler halinde doğranmış patatesleri haşlıyoruz. Haşlanmış bu malzemeleri de bir kenara alalım. Konserve mısırımızı bir süzgece dökerek üzerindeki nişastası gidene kadar yıkayalım ve bir kenara onu da alalım. Kornişon turşumuzu da küçük küpler halinde doğrayalım. Yoğurt ve mayonezi derin bir kabın içinde pütürsüz olana dek çırpalım.

Bütün malzemelerimizi hazırladık şimdi bu malzemeleri karıştırma ve servise sunma aşamasına geldik. Derin bir kap içinde karıştırılan yoğurtla mayonezin üzerine sırası ile bütün malzemeleri dökelim. Haşlanmış makarnamızı, havuç, patates, bezelye, mısırı ve kornişon turşusunu döküp güzelce karıştıralım. Tuzunu atıp karıştırıp, servis tabağına dökelim. Üzerini dereotu ve pul biber ile süsleyerek soğuk olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }