{ "title": "Lahana Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/lahana-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 18:20:05", "author": "ayşe yeşilcan", "article": [ { "article": "Lahana Salatası, tüm ülke genelinde yapılabilen bir salata çeşididir. Yaygın olarak yapılan bir salata değildi. Fakat son zamanlarda popülerlik kazandığı söylenebilir. İçinde lahana olması hasebiyle akıllarda acaba lezzetli olur mu diye birtakım sorular oluşturmaktadır. Ama deneyen herkesin çok memnun kaldığı bir salata türü olarak Türk mutfağında yerini almıştır. İçine mayonez eklenmesi nedeni ile kalorisi yükselmektedir. Genellikle günlerdeki ikramlıklar arasında yerini almış lezzetli bir salata türüdür. Diyet yapanlar tarafından mayonezsiz versiyonu sıkça tercih edilmektedir. Çünkü selülit oluşumuna karşı etkili bir çözüm olarak sunulmaktadır. Düzenli olarak üç hafta gibi bir süre kullanımına devam edilmesi durumunda selülit oluşumunu bitirmektedir. Vücudu toksinlerden temizler, kolon kanserini engeller ve kan şekerini düzenlemektedir. Protein ve vitamin bakımından zengindir. Cildi güzelleştirdiği de faydaları arasında sayılmaktadır. Bu sebeple özellikle salatası gençlik ve sağlığına dikkat edenlerce bol miktarda yapılıp tüketilmektedir.

Lahana salatası Malzemeleri
Lahana Salatası Sosu için
Lahana Salatası Üzeri için
Lahana Salatası Nasıl Yapılır?

İlk adım olarak beyaz lahanalar yıkanır ve ince olacak şeklide kıyılır. Kesilen bu lahanalar toz şekerle ovularak birazcık sertliği alınır. Havuçlar da rendelenip lahanaların üzerine alınır. Değişik bir kâsede yoğurt, tuzla havanda dövülen sarımsak ve mayonez karıştırılıp sos haline getirilir. Bu sos lahana karışımının üstüne eklenip bir güzel karıştırılıp, buzdolabında yaklaşık iki saat kadar bir süre zarfında dinlendirilir. Dinlenen salata sunum yapılacak kaba alınır ve üzerine ince kıyım dereotu ile süsleme yapılır. Süsleme işi de bittikten sonra sunuma hazır hale gelir.

Afiyet Olsun.
" } ] }