{ "title": "Kuzukulağı Salatası Tarifi", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/kuzukulagi-salatasi-tarifi.jpg", "date": "23.01.2024 03:55:14", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Kuzukulağı Salatası, Kuzukulağı, 20-50 cm boylarında, kırmızı gövdeli çok yıllık bir bitki türüdür. Nemli yerlerde yetişen, geniş ve kabarık yapraklı tüysüz yaprakları pembe renkli çiçekleri olan otsu bir bitkidir. Bol miktarda oksalik asit içermektedir. Ekşi yaprakları sebze olarak çiğ yenir. Haşlanarak suyu içilebilir. Diş ağrısını kesmek için gargara yapılabilir. Memleketimizin hemen hemen her yerinde özellikle de Tokat ilimizde yetişen harika bir ottur. Bahar aylarında yetişen bu ot ekşimsi, mayhoş bir tadı olan kuzukulağı otu halkımız tarafından unutulmaya yüz tutmuş bir bitki ot çeşididir. Halk arasında bu otun değişik isimleri vardır. Örneğin; ekşilik, turşu otu, ebemekşisi gibi. Bilmeyenler için otumuz kuzukulağını tanıttık. Şimdi sıra geldi salatasını yapmaya.

Kuzukulağı Salatası İçin Malzemeler: 2 kişilik
Kuzukulağı Salatası Nasıl Yapılır?

Bir demet kuzukulağı otumuzu ayıklayıp, yıkayalım. Sonra ince ince doğranır. Kuru soğan ve domates de küçük küçük doğranır. Maydanoz ve dereotu da ince ince kıyılır. Bir karıştırma kabına doğranan malzemeler konur, üzerine de sirkesi, yağı ve tuzu ilave edilir. Karıştırdıktan sonra servis tabağına alınır. Servise hazır. Kuru bakliyat yemeklerin yanında, köftelerin yanında çok güzel lezzetli bir salata.

Afiyet olsun.
" } ] }