{ "title": "Kuskus Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/kuskus-salatasi.jpg", "date": "18.01.2024 23:18:03", "author": "ayşe yeşilcan", "article": [ { "article": "Kuskus salatası, Her bölgede yapılabilen, yapımı bir bölgede yoğunluk göstermeyen bir salata türüdür. Doyurucu özelliği olan besleyici bir salatadır. Genellikle sebze ve et yemeklerinin yanında sunumu gerçekleştirilir. Bir de günlerde ve çay saatlerinde çokça tercih edilen bir salata türüdür. Yoğurtlu ve yoğurtsuz biçimde tüketilme olanağı sağlamaktadır. Hem görüntüsü hem de tadı ile çokça tercih edilir. Pratik olduğu için diyet yapanlar için ana yemek olarak da tercih edilmektedir. Çünkü diyetlerde düzenli tahıl tüketimi önemli olduğu için bu tarif gayet olağan bir tarif şekline dönüşüyor. Kuskus vitamin değeri açısından da ve mineral değeri bakımından da kıymetli olduğu için kullanımı önerilmektedir. Aynı zamanda içinde A, B1, B2 vitamin çeşitleri ve demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ile bol miktarda protein barındırır. Aynı zamanda içerisinde yağ bulunmadığından dolayı iyi bir diyet besinidir. Makarna da olduğu gibi kolesterol düşürme işlevi bulunmaktadır. Karbonhidrat bulundurması sebebi ile kana geç karışır ve uzun bir zaman tok tutar. Metabolizmamızda anında enerjiye dönüşmektedir. Şeker ve kalp damar rahatsızlıkları taşıma riskini oldukça azaltmaktadır.

Kuskus Salatası Malzemeleri
Kuskus Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle normal makarna yapar gibi bir tencereye su koyulup kaynatılır ve kaynayan suya tuz ve kuskuslar eklenip kaynatılmaya devam edilir. Ara sıra kontrol edilerek kaynayıp kaynamadığına bakılır. Eğer kaynamış ise tıpkı makarna gibi bir süzgeçle süzülerek soğutmak amaçlı bir kenara alınır. Kornişon turşular ve al biberler kuskusla aynı boyda olacak şeklide incecik küp-küp doğranır. Yeşillikler yani soğan, maydanoz ve dereotu da incecik kesilir. Soğuyan kuskuslar derin bir karıştırma kabına alınır ve doğranan tüm malzemeler üzerine dökülür. Kuskus salatasının sos malzemeleri olan sıvı yağ, tuz ve limon da katılarak salata bir güzel harmanlanır. Hazır olan salata sunum tabağına alınır ve üzerine isteğe göre pul biber ya da domatesler kullanılarak süslemeler yapılarak sunum daha da göz alıcı hale getirilebilir. Tercihe bağlı olarak yoğurtla da sunum yapılabilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }