{ "title": "Kuru Fasulye Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/kuru-fasulye-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 21:10:24", "author": "İbrahim Kolay", "article": [ { "article": "Kuru fasulye salatası güzel ülkemizin en güzel salata çeşitlerinden bir tanesidir. Kuru fasulye hal, hazırda sofraların vazgeçilmezi bir bakliyat olduğu için salatasının da vazgeçilmez olması gayet normaldir. Ülkemizin neresine giderseniz gidin mutlaka bir evde haftada en az iki kez kuru fasulye salatası yapıldığının farkına varmanız hiç de zor olmayacaktır. Yapımında kuru fasulye yapımı açısından bazı benzerlikler bulunmaktadır. Malzemelerin tedarik edilmesi ve salatanın yapımı çok da zor değildir. Yapımında kullanılacak malzemeleri şöyle sıralayabiliriz;

Kuru fasulye salatası malzemeleri
Kuru fasulye salatası nasıl yapılır?

Kuru fasulye salatasının yapımı için başlangıç olarak kuru fasulyeler bir gün önceden yumuşamaları için suya bırakılmaları gerekmektedir. Kuru fasulyeler bir gün suda bırakıldıktan sonra onları haşlamalıyız. Haşladıktan sonra eğer haşladığınız miktarın salata yapımı için fazla olduğunu düşünüyorsanız geri kalanını buzlukta saklayabilirsiniz. Domateslerimizi güzelce yıkadıktan sonra keskin bir bıçakla ikiye ayırıyoruz. Domateslerimizi ikiye ayırdıktan sonra yarım saat kadar dinlenmeye bırakmalıyız. Çünkü dinlenmeye bırakılma işlemi kuru fasulye salatasının kıvamının tutması için olmazsa olmaz şartlardan bir tanesidir.

Dinlenmeye bırakma işleminden sonra keskin bıçağımızla domateslerimizi çok küçük olmamak şartıyla iyice doğruyoruz. Aynı işlemleri soğanımız için de uygulamak zorundayız. Ancak soğanlarımız için dinlendirilme işlemine gerek yoktur. Çünkü dinlenmeye bırakılırsa soğanlar tadının kaçma riski bulunmaktadır. Bu yüzden salatanın kıvamının ve tadının tutması için bu detaylara iyice dikkat edilmelidir. Maydanozumuzu eğer elimizde satır bulunuyorsa satırla doğrama işlemi daha uygun olacaktır. Çünkü satırla kıyılan maydanoz gem içindeki mineral ve vitaminleri katıldığı yemeğe daha iyi verecektir hem de tadını daha da artırarak yemekten alınan zevkin bir tık daha fazla olmasını sağlayacaktır. Bütün bu doğradığımız malzemeleri karıştıralım. Malzemeleri karıştırdıktan sonra sıra baharatların dökülmesi işlemine gelmiştir. Baharatların dökülmesinde miktar tamamıyla sizlere bağlıdır. Nar ekşisi, zeytinyağı, pul biber ve tuzumuzun dökülmesi salatanın lezzeti açısından olmazsa olmazlardandır. Bütün bu işlemlerden sonra artık salatamız servis tabağına alınarak soframızın bir parçası olmaya hazırdır.

Yukarıda belirtilen kuru fasulyesi salatasının detaylı tarifini uygulayarak sizler de bu eşsiz lezzetin hem aşçısı hem de tadanlarından olma şansını yakalayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }