{ "title": "Közde Patlıcan Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/kozde-patlican-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 09:49:53", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Közde Patlıcan Salatası, yaz aylarının vazgeçilmez damak tatlarından olan mangal keyfi esnasında mangal közünde pişirilen patlıcanla hazırlanan patlıcan salatasının mükemmel lezzetini genellikle tatmayan yoktur. Ancak patlıcan salatası yapmak için her zaman köze gerek yoktur. Patlıcan közleme işlemini herkes evindeki ocaklarda da yapabilir. Oldukça basit hazırlanışı ve şahane lezzeti ile özellikle et yemeklerine çok yakışarak eşlik eden közde patlıcan salatası ile sizlerde yemek saatlerinizi mükemmel bir ziyafete dönüştürebilirsiniz.

Közde patlıcan Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Közde Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır?

Közde patlıcan salatası hazırlığımıza ilk olarak patlıcanlar, kırmızı köz biberler ve yeşil köy biberlerini bol suda yıkayarak başlayalım. Ardından yıkanan sebzeleri iyice kurulayalım ve her bir patlıcan ve biberlerin üzerlerine bir bıçak yardımıyla birkaç delik açalım. Daha sonra Köz tavamızı ocağın üzerine koyarak ısıtalım ve üzerine öncelikle patlıcanları yerleştirerek közlemeye bırakalım. Ara sıra patlıcanların saplarından tutarak arkalı önlü çevirip patlıcanların eşit şekilde közlenmelerini sağlayalım. Patlıcanlar istenilen şeklide közlenerek yumuşadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Patlıcanlara uyguladığımız aynı işlemi kırmızı köz biberler ve yeşil köy biberlerini de köz tavasına alarak közleyerek ocaktan alalım. Bu sırada soğumaya bıraktığımız patlıcanların kabuklarını bir bıçak yardımıyla yukarıdan aşağıya doğru sıyırarak soyduktan sonra ince ince doğrayarak uygun bir karıştırma kabına alalım. Ardından közlenmiş kırmızı biberlerin de kabuklarını soyduktan sonra ufak ufak yeşil biberlerle birlikte doğrayarak patlıcanların üzerine ilave edelim. Ardından domatesleri küçük küpler şeklinde doğrayıp diğer malzemelerin üzerine ekledikten sonra kuru soğanı piyazlık doğrayıp ilave edelim. 2 diş sarımsağı doğranmış salata malzemelerinin üzerine rendeledikten sonra salatamıza yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 adet limon suyu ve baharatlarla birlikte yeteri kadar tuz ilave ederek közde patlıcan salatamızı iyice karıştırarak harmanladıktan sonra 1 tutam maydanozu doğrayıp hazır hale gelen salatanın üzerine serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }