{ "title": "Kısır Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/kisir-salatasi.jpg", "date": "20.01.2024 03:38:09", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "
Kısır salatası, içerisine konulan sebze ve yeşillikler ile tam bir kalori deposu olan kısır, özellikle kadınlar arasında beş çayı davetlerinde ikram edilen çeşitlerden bir tanesidir. Çok çeşitte yapılan kısır salatası özellikle içerisine konulan sebze ve yeşilliklerle lezzetlenir. Kısır yaparken özellikle, kısırda kullanılacak bulgurun büyüklüğüne dikkat edilmelidir. Pilavlık bulgur ile de yapılan kısır, görüntü olarak en çok ince bulgur ile yapıldığı zaman güzel görünür. Peki, kısır yaparken hangi malzemeler kullanılır. Öncelikle kısır yapımında kullanılan malzemeleri hazırlayarak kısır yapım işlemine geçelim.

Kısır tarifi için gerekli olan malzemeler
Kısır salatası nasıl yapılır?

Malzemelerini hazırladığımız kısır salatamızın yapım aşamasına geçiyoruz. Öncelikle kısırlık bulgurumuzu ayıklayıp, iyice yıkıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Yıkadığımız bulguru, içerisinde ıslatmak için ayarladığımız kabın içerisine koyuyoruz. Üzerine bulgurun hizasına gelecek şekilde kaynatmış olduğumuz sıcak suyu döküyoruz ve üzerine soğumasına engelleyecek bir kap kapatıyoruz. Bulgurumuzu suyunu çekmesi için bekletiyoruz. Diğer taraftan, kısır salatamızın içerisine koyacağımız sebze ve yeşillikleri geniş bir kap içerisinde iyice yıkıyoruz. Yıkadığımız bir adet domates ve bir adet salatalığı küp şeklinde küçük küçük doğruyoruz. Yeşillikleri yani tazen soğan, maydanoz, marul, dereotunu da doğradıktan sonra sebzelerin içerisine aktarıyoruz. Bu arada suyunu çekmesi için bıraktığımız bulgurumuzu alıyoruz. İçerisine öncelikle domates ve biber salçasını koyup salçaları bulgura iyice yediriyoruz. Daha sonra üzerine kuru nane, kekik, kırmızıbiber, pul biberi ekledikten sonra, tuzumuzu da ilave edip üzerine yarım bardak ayçiçeği yağını aktarıyoruz. İyice karıştırıyoruz.

Sebze ve yeşillikleri içerisine aktardıktan sonra üzerine, yarım bardak zeytinyağını, bir adet limonun suyunu ve bir yemek kaşığı nar ekşisini de ekledikten sonra iyice karıştırıyoruz. Bütün malzemeleri içerisine koyarak hazırladığımız kısır salatası, servise hazırdır. Sevdiklerinize ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }