{ "title": "Kış Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/kis-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 19:12:11", "author": "esma kınık", "article": [ { "article": "Kış salatası, kış aylarının gelmesiyle birlikte salatalar daha sağlıklı bir görünüme kavuşuyor. Kış mevsiminin en çok tüketilen ve en önemli sebzeleri arasında yer alan brokoli ve karnabahar mutfaklarımıza girmeye başladı. Yaz aylarında yenilen domates, salatalık gibi sebzeler ile hazırlanan salataların yerine daha sağlıklı sebzeler ile hazırlanan salatalar alıyor. Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek hem vücut sağlığımız açısından hem de ruh sağlığımız açısından faydalıdır. Kış mevsimi sebzeleri sadece yemeklerde değil salatalarda da kullanmak daha faydalıdır. Arzuya göre kış salatası diyet listenizin içerisinde de yer alabilir. Oldukça düşük kalorisiyle dengeli beslenmeye faydalı olacaktır. Faydalarını saydığımız kış salatasının malzemeleri ve yapılışını sıralayalım.

Kış salatası için gerekli malzemeler
Kış salatası nasıl yapılır?

Bir tencerenin içerisine su konulur ve kaynatılır. Tencerenin içerisindeki su kaynamaya başladıktan sora içerisine bir miktar tuz atılır. Su kaynamadan içine tuz atmak suyun kaynama süresini uzatmaktadır. Karnabahar ve brokoli çiçeklerinden ayrılır ve temiz bir şekilde yıkanır. Temizlediğiniz sebzeler kaynayan suyun içerisine atılır. Sebzelerden çıkan kokunun önüne geçmek için iki adet karanfil kaynayan suyun içerisine atılır. Karnabahar ve brokoli çok fazla haşlanmaz. Çatalı batıra bileceğiniz kıvama geldiyse haşlama işlemi bitirilir. Haşlama işlemi bittikten sonra sebzeler suyun içerisinden hemen çıkarılır. Soğuk suya tutulur. Bu şekilde doğal renkleri korunmuş olur. Karnabahar bembeyaz, brokoli ise yemyeşil rengini koruyacaktır. Kaynayan aynı suyun içerisine küçük dilimler halinde doğranan havuçlar atılır ve haşlanır. Brokoli ve karnabahara uyguladığınız işlemi havuç içinde uygulayın. Soğuk sudan geçirin böylelikle havuçta doğal rengini korumuş olur. Daha sonra bu malzemelerin hepsi karıştırılır.

Kış salatası için sos

Bir kâsenin içerisinde sızma zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, tuz, kırmızı pul biber ve nane iyice karıştırılır. İsteğe göre bu sosun içerisine bir diş sarımsakta ilave edilebilir. Harmanlanan malzemelerin içerisine sosu ilave edin. Servis tabağına alarak salatanızı misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }